Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Első babás vagyok. Milyen...

Első babás vagyok. Milyen rucikat kell venni januárban születendő babának?

Figyelt kérdés
Úgy gondolom, hogy body, meg rugi, meg zokni meg sapika kell neki egy csomó. De azon kívül csak azért, mert télen születik, kell még valamit plusszba venni neki? Mondjuk kezeslábast, stb. Csak kimondottan ruha érdekel. Egyáltalán miben vigyem majd haza?
2009. aug. 9. 12:54
 1/8 anonim ***** válasza:

Januárban valószínűleg elég hideg lesz. Gondolom kocsiban viszitek majd haza, a kórháztól odáig nem fázik meg, úgyhogy én ezeket javaslom:

56-os méretből vagy nagyon keveset vegyél, vagy kérj kölcsön valakitől, mert max. 2 hét alatt ki fogja nőni (ha csak nem lesz eleve kicsi neki), 62-esből már lehet többet.

Egy jó overál mindenképp kell, abból egyből lehet 62-eset venni. Olyat vegyél mindenképp, ami lábfejes, és a cippzárját le lehet húzni a bokájáig. Én a nagyon hidegben ez alá is csak egy bodyt, meg rugdalózót adtam, és még úgyis tettem rá plédet. Sosem volt hideg semmije.

Szóval 62-es body, rugi, ebből annyit, amennyit célszerű egyszerre mosni, úgyis sokszor kakis, pisis, tejes lesz az elején. Egy vékony pamut sapi, meg egy vastagabb elég, 2-3 pár zokni szerintem, úgyis alul a rugi lesz a lábán.

Pléd kell még neki, vékony is, meg egy vastagabb is, meg majd egy a babakocsi aljába.

2009. aug. 9. 13:33
 2/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Hát nagyjából leírom én is hátha hasznos lesz:

56-os méretből:

Body: min. 8-10 db kell, ha 2-3 naponta fogsz mosni. Úgyis ez lesz először pisis vagy kakis ha kijön a pelusból.

Rugi: ebből is kell legalább ennyi, mivel ezt meg le fogja büfizni.

Zokni: elég 2-3 pár egy újszülöttnek, mert úgyis rugi lesz rajta.

Kising vagy rékli: ezt adhatod a bodyra hát ebből is számolj napi 2-3 váltást. Ha ilyet adsz rá, erre mehet ujjatlan rugi.

Sapi: elég 2 vékony és 2 vastag. Én úgy csináltam, hogy először a vékonyat adtam rá és arra ment a vastag. Úgysem lesz piszkos a feje, tehát ebből elég ennyi.

Kocsikabát és vastag gatyó nem kell sok, mert tényleg hamar nő és ezt csak utcára adod rá, ott meg nem lesz koszos. kb. 3 elég.

Kiskesztyű: abból is elég 1-2 pár.

62-es méretből már vehetsz ezeknél jóval többet bár azt is hamar kifogja nőni. :)

Overálból tényleg vehetsz 62-es méretűt. Vagy vehetsz bundazsákot is.

Kórházból én így hoznám haza (autóval):

body, vastag együttes (plüss kantáros gatyó és gombolós felső), kissapi, vastag sapi, overál.

Ha babkocsival fogsz akkor még alá vastag pléd és a babára is vastag pléd.

2009. aug. 9. 14:00
 3/8 anonim ***** válasza:
szió.Nekem is téli babámlesz,és épp kérdezni akartam a kérdést.
2009. aug. 9. 14:44
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszi a tanácsokat, hálás vagyok érte, mert még olyan stádiumban vagyok, hogy el nem tudom képzelni, mit kell csinálni egy babával. Tudom, hogy kialakul, az anya megérzi ezt, volt már dolgom kisbabával, de nem akarok felesleges cuccokat vásárolni neki elsőre, úgyis kinövi, a pénz meg nem vet fel minket.

Az a kocsikabát, meg overall, amit említettetek, az milyen anyagból készül? Attól tartok, hogy megfázik, pedig tényleg csak a kocsig akarom kivinni, meg otthon majd egy hét után kiállok vele 5 percre az ajtóba. Csak az a baj, hogy épp a leghidegebb akkor szokott lenni, január végén.

2009. aug. 9. 16:48
 5/8 anonim ***** válasza:

szia!

NÉzd meg ezt az oldalt, hátha hasznos lesz. Én 20 hetes vagyok, és jövőhéten megyek a védőnőhöz, ő azt mondta hogy átbeszéljük majd hogy ő mit ajánl majd a babának. Én decemberre vagyok kiirva.

[link]

2009. aug. 9. 17:48
 6/8 anonim ***** válasza:

Nagyon jó ez az egy oldal(www.kengurukid), sokat segít összeszedni az embernek mire van szüksége. Én is január végére vagyok kiírva.

Kérdezőnek: Te érzed már a babamozgást?

2009. aug. 9. 18:35
 7/8 anonim ***** válasza:

1. vagyok.

Szerintem rékli felesleges, mert a bodyt adod úgyis alulra, az tulajdonképp olyan mint egy trikó, csak alul patentos, nem csúszkál fel, és védi rendesen a derekát. Az overál meg olyan, mint egy kabát, vastagságra is, úgyhogy alá is úgy kell öltöztetni a babát, a kocsikabát meg pulóver.

Amúgy alapszabály, hogy amíg nagyon pici (kb. 2-3 hónapos korig), mindig annyi ruhába kell öltöztetni, amennyit te is felvennél, +1 réteg. Később már nem is kell a +1 réteg. Ha sétáltok, a takaró mindenképp kell, mert ő azért fekszik. Ha ezt betartod, akkor nem fogod túlöltöztetni, meg fázni se fog, de azt úgyis majd kitapasztalod, mert minden baba más. Ha izzad a tarkója, feje, akkor melege van, ha meg hideg a lába (nem a lábfeje!), akkor valószínűleg fázik.

2009. aug. 9. 22:17
 8/8 A kérdező kommentje:

18.35-nek: még nem mondanám, hogy érzem, bár néha szoktam a kezemmel a hasamat figyelni, vannak is olyan pillanatok, mintha érezném, bár nem vagyok benne biztos

A többieknek: köszi a tapasztalatokat, lesz még mit tanuljak

2009. aug. 10. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!