Lenne pár kérdésem, ezek normális dolgok, vagy mindenkinél más?
Ismerősöm terhes, nem régóta, még csak pár hete lehet. Elég fáradékony, és táppénzre megy.
Láttam már sok terhes nőt még nagy pocakkal is dolgoztak.
Átlagos ez, hogy már a legelején valaki ennyire fáradékony, hogy táppénzre kell mennie? Nem dolgozik fizikai munkát, éjszaka sem, tanári állás.
Teljesen normális, én végigaludtam az egyik terhességemet.
De lehet, csak nem akar dolgozni, és tudod mit, igaza van, ha megteheti. A tanárok munkája nehezebb, mint gép mellett állni, a sok kis kölyökkel idegeskedni...
Én most várom a harmadik babámat. Az első két terhességem alatt nem voltam fáradékony. De most nagyon az vagyok. Egy söpréstől ágynak dőlök sajnos.
10hkm.
Normális.
Mindenki saját maga érzi mikor elég neki a munkából és mikor kell leállnia és csak magával és a picivel foglalkoznia.
Tanári állásnál meg különösen, mert most jön a tél, a sok vírusfertőzés, amit nem szerencsés egy kismamának benyalnia a gyerekektől.
Köszönöm a gyors válaszokat :)
Csak aggódtam érte, nehogy valami baj legyen, hogy ennyire fáradékony.
Én is tanár vagyok, bár én egyetemen oktatok, szóval nem ugyanaz, de a fertőzési lehetőség mindenhol ott van. Én amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, akkor voltam kb 6 hetes, és elmentem két hét szabira, hogy felkészülhessek a terhestünetekre. Szerencsém volt, mert én "csak" egész nap aludtam, nem volt rosszullét, nem hánytam, semmi ilyesmi. Aztán két hét után visszamentem dolgozni egy hónapra, de aztán a főnököm "észrevette", hogy terhes vagyok (fogalmam sincs, hogy miből, mert nem látszott rajtam semmi sem pocak, sem rosszullét), és ő maga küldött el táppénzre.
Szerintem nincs semmi baj a barátnőddel, a fáradékonyság most még teljesen normális. Aztán majd 12.-14. hét után felpörög, egészen a huszonikszedik hétig le se lehet majd állítani, az a terhesség legaktívabb része. Aztán a végefelé megint fáradékony lesz, mert rosszul alszik majd éjszaka, nehéz lesz a pocija, nem tud majd sokat menni.
35 hkm
Nos, az összes pedagógus ismerősöm elment a terhesség elején táppénzre, mert:
1. Elég stresszes meló, nem csoda, hogy fáradékony (folyamatos zaj, nyüzsgés, beszélni, állni kell, stb.)
2. Folyamatosan fennáll a veszélye, hogy a gyerekek nekirohannak, meglökik véletlenül
3. Állandóan ki van téve egy csomó vírusnak.
Jól tette, hogy táppénzre ment, közalkalmazottként könnyeben meg is teheti - versenyszférában ezerszer meggondolnám a dolgot, de tanárként viszonylag biztonsággal teheti meg.
Valóban kisgyerekeket tanít, így már értem miért ment el táppénzre!
Köszi mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!