Valakik hisznek, a terheségi és szülési babonákban?
Abban hiszek, hogy régen létezett a népi megfigyelés, ami még ma is alapja a világunknak.
A babonák/hiedelmek azért alakultak ki, mert nem lehetett másba kapaszkodni (pl. nem volt uh gép).
Én egyes dolgokban látok rációt, de addig semmiben nem hiszek, amik nincs igazi bizonyíték rá.
Ez a hasforma nem babona, hanem népi megfigyelés, hogy az esetek többségében a csúcsos has fiút jelent...
Anyukámnál bejött, a nagy megmondők mindkét gyerekénél megmondták mi lesz.
Van ez a ráesik valami a hasadra foltos lesz a gyerek.
Nagyon szkeptikus vagyok, de van egy ismerősöm, akinek ráesett a hasára a cseresznye, a gyerek lábán pedig van egy duplacseresznye alakú anyajegy...vicces.
A dédimet pedig hátbaszúrták, a nagymamámnak ugyanolyan heg van a nyakán-hátám, mint a dédinek keletkezett a késszúrás miatt ugyanott.
Érdekes, pedig ha ezeket nem tapasztalom nem hinnék benne, szeintem ez pszichológia...az egyik hitt a babonában, a másikuk meg rettegett, hogy a magzatnak baja lesz a trauma miatt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!