Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit csináljak? A családtagok...

Mit csináljak? A családtagok közül senki nem örül a terhességemnek.

Figyelt kérdés
Sőt letolnak, és ez nekem nagyon rosszulesik! 23 éves vagyok, dolgozom, szüleimnél lakom, a párommal 4 éve vagyunk együtt,és még sose laktunk külön. egyébként a szüleim reménykedtek, hogy el fogunk maradni idovel... Nem tudom, mit tegyek, hogy ne szomorkodjak/sirjak annyit, mert ez árthat a babámnak. Sokszor gondolok arra, hogy minden rendben lesz és fogják majd szeretni a babát, de gyakran hallom, hogy nem most kellett volna, meg nem tőle, nem volt házasság stb...
2012. okt. 7. 20:50
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Ha még együtt sem éltek, szóba sem jön a házasság, akkor elég gáz gyereket vállalni. A párodban nem sok felelősség lehet. Nem elég örülni egy babának, hanem otthont is kell teremteni neki és fel is kell nevelni.
2012. okt. 7. 21:12
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Hány hetes vagy? mikor fogsz szülni?

Én a helyetekben anyakönyvvezető előtt összeházasodnék (így legalább a házasság kipipálva, családba születik a pici), ha dolgozik akkor meg irány egy kisebb albérlet és kész. Nem kell azért maradnod mert ők nem akarták hogy elmenjetek. Felnőtt nő vagy, nemsokára anya, hozz döntéseket. HA szereted akkor éljetek együtt, legyen saját családod! Szerintem ez lenne a megoldás a békesség érdekében. Mivel kevesebbet látnának jobban hiányoznál neki meg az unokája is anyudnak.

2012. okt. 7. 21:52
 13/19 anonim ***** válasza:
49%

Ismerek olyat akik nem házasok és babűájuk lesz dec.ben, olyat is ismerek akik a szülőkhöz vitték haza a gyereket. Szerintem a mai világba nem az a szerető szülő aki hitelbe kényszereti a gyereket vagy elüldözi. Jó persze más a helyzet ha annyira hely szűkében vagytok otthon. Szerintem ne házasodjatok össze azért mert ez kedvezne a szülőknek, ha nem azért ha ti is komolyan gondoljátok. A párod örül neki és ez a lényeg. A párod szüleihez nem tudtok költözni?

Gratulálok és ne szomorkodj, örülj. Majd lesz valahogy . Dolgozol te is párod is, már jó helyzetben vaygtok, sokakhoz képest.

2012. okt. 7. 22:07
 14/19 anonim ***** válasza:

Majd megenyhülnek idővel, ha látják, hogy rendesen boldogultok.

Bizonyítsátok be nekik, hogy ugyan papír nélkül, de úgy éltek, mint egy szerető házaspár, külön otthonban, ahogy azt kell.

2012. okt. 7. 23:08
 15/19 anonim ***** válasza:
Szia! Először is Gratulálok:-) Szerintem mindenképp költözzetek külön, akkor legalább afelől lenyugszanak a kedélyek, hogy nem oda fogod vinni a babát. Házasságot kötni meg csak azért mert másnak úgy lenne jó baromság. Papír nélkül is lehet szépen családként élni. Ha szeretitek egymást és örültök a babának akkor gondolj erre és igyekezz függetlenedni a szülőktől. Hiszen hamarosan Te magad is az leszel.Felnőtt vagy, a saját életed. Boldog Babavárást.
2012. okt. 8. 10:05
 16/19 anonim ***** válasza:

Én nem élek már anyámmal régen,de mondta ha nem úgy jönne össze a dolog hozzá bármikor mehetnék pedig albérletben lakik!Párommal nem vagyunk házasok nem is tervezzük egyenlőre pedig 19hkm vagyok!NEM ÖRÜLNEK??????

Nem valami rendesek a szüleid már bocsi!!Söt....

A szülönek nem az az érdeke hogy gyereke boldog legyen nálunk ez a természetes!De azért ne házasodjatok össze mert ezt várják tőletek ez olyan maradi felfogás szerintem!

2012. okt. 21. 10:05
 17/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Először is tiszta szívből gratulálok a babához!

Most akkor tisztázzunk néhány dolgot! Nem a szüleidnek kell szeretni a párodat, hanem neked, bár nem lenne hátrány, ha ők is kedvelnék! Nem a szüleid élnek vele, hanem te. Kíváncsi lennék, hogy akkor mi az az életkor, ami megfelelő a gyermekvállaláshoz, ha nem ez az ideális 23 éves kor. De mindenképpen albérletet kellene keresnetek a magad és a baba egészsége érdekében.

A kővetkező sorokat a szüleidnek üzenem:” Amíg a "normális" emberek abortuszra mennek, mert szerintük különleges körülmények kellenek egy kisbabához, addig egy bizonyos réteg túlreprodukálja magát. Az arány...

A boldog, kiegyensúlyozott gyerekkorhoz nem kell nagy egzisztenciális háttér, a legfurcsább kifogás, amit a gyerekvállalás ellen felhoznak. Aztán ha mégis lesz gyerek, megvásárolják a neki a legújabb, legmenőbb játékot, csak szeretetet, odafigyelést, és nevelést nem kap. Majdnem ugyanaz, mint amit az a megvetett réteg művel. Átlagos, normális körülmények között is lehet becsületes, és boldog embert nevelni, a "mindent megadok majd a gyerekemnek, ezért megyek most abortuszra" elképzelés nem biztos azt fedi, amire a gyereknek valóban szüksége lenne. (Arra végképp nincs szüksége, hogy meg legyen gyilkolva.)

2013. ápr. 9. 09:35
 18/19 anonim ***** válasza:

17-es vagyok!

Győztél, megnyerted a legnagyobb harcot,

Kifejlődött tested, csudaszép lett arcod.

Kilenc hónap várakozás, mindennek van ára,

Mutasd meg magad, gyere a világra.

Elindulsz egy alagúton, vakító fény hívogat,

Magad körül nem látsz mást, csak hatalmas arcokat.

Mosolyognak, Téged vártak hosszú idő óta,

Sírásod számukra isteni nóta.

Hideg van, megszoktad a burkolt világot,

nem ismerted máig az igazi valóságot.

Megszakad hirtelen az összetartó kötél,

nem visz vissza senki, ide születtél.

Újra vizet érzel, megdörzsöl egy néni,

Furcsán érzed magad, elkezdesz félni.

Lefektetnek valakire, ez most már tabu.

Mi történik velem? Tudom már, ez Anyu

2013. ápr. 9. 09:45
 19/19 anonim ***** válasza:

Csak erre gondolj!

Megjöttem itt vagyok, éppen körülnézek, S egy ismerős szempárt megismerni vélek.

Hívogató élmény, érzem, hogy közeleg, Segítsetek kérlek hadd menjek közelebb.

S egy halk szavú asszony meghallván a vágyam, Apa pocakjára odafektet lágyan.

Hogy míg átöleli piciny hasonmását, boldogan hallgassam szíve dalolását.

Meleg tenyerével símogatja bőrőm, ha elszenderednék, most Ő lenne az őrőm.

Megpihen a test és ünnepel a lélek, Gondolatban Anya festett ilyen képet.

Olyan jó így együtt feküdni az ágyban, Mama pocakjában ilyen álmot láttam.

Békés biztonságban indul földi létem, Hálásan köszönöm csendes születésem.

2013. ápr. 9. 09:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!