Vércsoport gond?
Figyelt kérdés
Tegnap kaptam meg az eredményemet. De most nem vagyok benne biztos hogy most a páromnak is el kell menni vérvételre hogy megállapítsák neki? Az enyém "A RH pozitív" vagí csak akkor kell neki elmenni ha negatív lett volna?2012. okt. 2. 09:52
1/6 anonim válasza:
Ha te vagy a nő, és RH+ vagy, akkor szerencsés vagy, mert mindegy, hogy a párod RH+ vagy RH-.
2/6 anonim válasza:
Miért kellene neki elmenni? A vercsoport vizsgálat célja csak az, hogy ha az anya RH negatív a gyerek pedig pozitív, akkor anya kap egy ellenanyag injekciot a szülés után, megelőzve a későbbi terhesség eseten az esetleges vercsoport osszeferhetetlenseg miatti vételét.
3/6 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy nem tudjuk az ő vércsoportját. Nem emlékszem hogy mit mondott a védőnő hogy mikor kell neki elmenni ha negatív vagyok vagy ha pozitív.
2012. okt. 2. 10:13
4/6 anonim válasza:
Ha nincs a papíron, hogy a párodnak is el kell mennie, akkor nem kell elmennie vérvételre.
Mellesleg sajnos a vércsoport akkor is okozhat galibát, ha RH pozitív az anyuka - abban az esetben, ha ellenanyag van a vérében. De gondolom, a kérdezőnél ilyesmi nem áll fenn.
5/6 anonim válasza:
Életemben nem hallottam meg, hogy az apának a terhesség alatt vercsoport vizsgálatra kellene mennie.... Mivel a vizsgálat az RH összeférhetetlenség miatt van, es te pozitív vagy, nem kell mennie. Mindegy, hogy mi az ő vercsoportja
6/6 anonim válasza:
Én Rh- vagyok, de nem is hallottam még ilyet h az apukának vérvételre kellene mennie. Nem is tudjuk a párom vercsoportjat, tuti Rh+ mert a kislányunk is az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!