Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi a GYED? Mi a GYES és GYED...

Mi a GYED? Mi a GYES és GYED közötti különbség? Melyiket éri meg jobban igénybe venni?

Figyelt kérdés
Elég rugalmas munkahelyen dolgozom. (Megoldható baba mellett.) Lehet, hogy jobban megérné tovább dolgoznom, és nem felvenni egyiket sem? (Netto 73-at keresek.)
2007. aug. 28. 10:55
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

A GYED alatt a fizetésed 70 %-át kapod.

A GYES 25700 FT.

A GYED a gyerek 2 éves koráig jár, plusz kapsz 11000 ft családi pótlékot.

Szerintem legalább eddig maradnod kéne a babával, és két év után ha meg tudod oldani menj vissza.

2007. aug. 28. 11:24
 2/2 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy ha valaki szül, az köteles a gyermek 1 éves koráig otthon maradni vele. Először Gyed jár, ha betölti a gyermek a 2.évet,akkor Gyes. Sőt,legelőször

a Gyás jár, az kb. hat hónapig majdnem annyi, mint a fizetésed, nekem is így volt/én közalkalmazott vagyok/,utána a Gyed,Gyes,. Ha igazán jól akarsz járni, már lehet teljes 8 órában is Gyes megtartása mellett dolgozni.Remélem nem voltam bonyolult.

2007. szept. 3. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!