Az orgazmus árthat ebben az esetben? És egyébként bajban vagyok? Mit nem csinálhatok?
A lepényem mellső falról elkezdett lecsúszni, és eléri a széle a méhszájat. Reménykedünk, hogy ez még felfelé veszi az irányt, nem pedig lefelé.. A doki annyit mondott, hogy "aggódjak", és baromira vigyázzak magamra, és bármi vérrel találkozom, rohanjak a kórházba. Hirtelen nem jutott eszembe semmi, és mivel SZTK-s vagyok, nem tudom felhívni a későbbi kérdéseimmel.
Olvasgattam, hogy ez az egész mit jelent.. Nem szeretném, ha leszakadna, vagy bármi, az most nem érdekel, hogy császár vagy sima szülés, csak a baba legyen rendben. De mit nem csinálhatok? Olvastam, hogy a szex is tiltólistás, de az orgazmus is? A méhösszehúzódás is árt? Takaríthatok? Buszozhatok? Tényleg leszakadhat és nagy baj lehet? Mitől függ? Előre is köszönöm a válaszokat!
ui.: NEM túlparázom, csak tapasztalatokat várnék ezzel kapcsolatban, mivel a rémtörténetekből nem tudom mi az igazság.
Szia!
Nem szabad:
-emelni
-sokat menni
-megerőltetni magad (pl. nagytakartás)
-és sajnos a szex és az orgazmus is tiltólistás.Se maszti, se egyéb úton nem szabad.
Ha leválik a lepényed, akkor ott nincs visszaút, nem lehet "visszarakni", ott mielőbb kell szülni a babát.
Értem, köszi mindkettőtöknek! :) :(
Kedves műásodik, remélem nem lesz bajotok nektek sem!
És a buszozás is árthat? Suliba azért járnék még.. és ugye a busz ráz.. Nemtudom ez árt-e :(
én a 20. hétben vagyok
Kedves Kérdező!
Már előre bocsátom hogy nem az a szándékom hogy megijesszelek, csupán leírom mit láttam.
Bekerültem kisterhesen a kórházba ( végülis most tökmindegy miért), és a szobatársam volt egy olyan lány akinek teljesen alul ( a méhszájon) feküdt a méhlepény. Emiatt volt bent a kórházban és mondták neki hogy végig bent is fog maradni készüljön fel rá, mert ha elindul nála bármilyen vérzés, 20 percen belül ki kell venni belőle a babát azonnal, különben elvéreznek mind a ketten.
Folyamatosan feküdnie kellett, már akkor is megszidták ha csak egy kicsit felkelt sétálni.
Amire nagyon kell figyelned:
- rengeteg ágynyugalom, azaz fekvés!!! És nem ülés, erre figyelj! Mert ülve ugyanúgy nyomhatja a méhlepényt.
- a szex tiltólistás!!!!
- Nincs takarítás, nincs semmi ami megerőltető. ígérd meg!
- figyelj arra hogy nem lehet székrekedésed, mert az erőlködés sokat árthat.
- ezzel mindenképpen csakis császárod lehet!
Tényleg leszakadhat és nagy baj lehet! Nem éri meg kockáztatni!
A szobatársamnál sajnos nagyon nagy baj lett... vérhigítót írt fel neki egy doki a sok fekvés miatt ( nem volt fogadott dokija aki lelkiismeretesen figyelt volna rájuk)...
A 2. vérhigító injekció után spontán elvérzett, de úgy hogy teljes nyugalomban feküdt, de 2 percen belül még az ágyról is locsogott a vér. Rohantak vele a műtőbe. Sajnos a pici túl sok vért vesztett, csak pár napot élt...
Tényleg nem az volt a szándékom, hogy megijesszelek. Csak annyi, hogy tudd, hogy ebből komoly baj is lehet.
Semmi de semmi nem éri meg a kockázatot. Épp ezért nagyon sokat pihenj.
Szerintem is vedd komolyan, nem éri meg kockáztatni!
Én már a 31. hét közepén begörcsöltem, keményedtem, hányingerem volt, illetve furcsa feszülést éreztem a hüvelyemben. Szóltam a dokimnak, aki behívott megvizsgálni. Kiderült, hogy nyílt a méhszájam, azt éreztem. Másnap be kellett feküdnöm a kórházba, visszatartásra! Minden nap több infúziót kaptam, hogy ne görcsöljek és ne keményedjek, mert akkor beindulhat a szülés. Nem kelhettem fel az ágyból (csak enni és wc-re menni), sőt, már a felülést is tiltották, feküdnöm pedig felpárnázott lábakkal és oldaltfekve lehetett csak. Kb a 6. infúzió után rosszul lettem, erősen szédültem, nem bírtam kinyitni a szemem és hihetetlenül melegem volt. Ez volt az utolsó infúzió, 3 nappal később hazaengedtek a kórházból, de szigorú ágynyugalom, kímélet van előírva!
Betartom, mert nekem többet ér az, hogy a picikém ne döntsön újra úgy, hogy hamarabb meg szeretne születni. Többet ér az ő és a saját egészségem!
A szex és ezzel együtt az orgazmus is, a nyitott méhszáj miatt tiltólistás! Takarítanom sem lehet és még sokmindent! Tényleg nehéz betartani, de ha már vállaltad a babát, az ő egészségért mindent!!!
Vigyázz magatokra!
34 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!