Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hallottátok, hogy nem szabad...

Hallottátok, hogy nem szabad simogatni a hasunkat jósló fájás közben, mert a méhösszehúzódást erősítés vele. Sőt szüléskor se ajánlják, mert fájdalmat fokozol vele?

Figyelt kérdés
Most mondta a szülésznő barátnőm, mert panaszkodtam, milyen gyakran görcsölök. Kérdezte, hogy simogatom e a hasam közben, hát én meg rávágtam igen persze. És ekkor szólt, hogy ne tegyem. Még jó, hogy harmadik terhességem alatt ezt is megtudtam, vagy lehet csak nekem újdonság ez.
2012. szept. 28. 13:18
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Neten rákeresve rengeteg oldalon megmagyarázzák az okát.

Íme pár:

[link]

Kérdés:

33 hetes terhes vagyok és szeretném megtudni, valóban okozhat -e méhfal keményedést a pocak simogatása? /a kórházi ápoló szerint igen, mert rám szólt emiatt/

Válasz:

Minden terhes anyuka simogatja a hasát, és ez így is van jól.

Ettől normális esetben természetesen semmi gond nem lesz. Az igaz, hogy, ha a méh egyébként ingerlékeny, akkor vannak olyan területei, aminek az érintése méhösszehúzódást válthat ki. Erre általában fenyegető koraszülés esetén kell figyelni, ha ilyen görcs jelentkezne, akkor az adott terület természetesen kerülendő. De alapesetben minden anyuka simogassa nyugodtan a hasát!

Dr. Ács Nándor

2012. szept. 28. 14:49
 12/16 anonim ***** válasza:

"Ha terhességed minden szempontból normális mederben zajlik, nem kell visszafognod magad, amennyiben azonban az orvos szerint felmerül a koraszülés gyanúja, ez a terhesség alatt végig tilos."

Én is ezt írtam, hogy egyedül veszélyeztetett terhesség esetén tudom elképzelni. :o)

Amúgy szkeptikus vagyok még így is, kíváncsi lennék, hány fős mintán végeztek megfigyelést, hogy simogatták a hasukat és korszülött gyerekük lett, és vajon mivel bizonyítható, hogy ha nem simogatnak, nem szülnek-e akkor is korábban?

De sebaj.

Végülis mindenki maga dönti el, hogy simogat vagy nem, szerencsére megszültem hármat, és most nem tervezünk folytatást, így személyes vizsgálatra nem lesz módom...

(Amúgy amennyire meg tudtam állapítani, Heidi Murkoff és Arlene Eisenberg akiknek a könyvéből kivonatolták azt a cikket a Feminában, nem orvosok, de ez már tényleg több a soknál...)

Jó babavárást mindenkinek!

2012. szept. 28. 15:05
 13/16 A kérdező kommentje:
Hú hát nem gondoltam, hogy vitatéma lesz! De sztem simán csak úgy lehet simogatni , csak fájáskor kellene mellőzni, legalábbis én így értelmeztem.
2012. szept. 28. 15:22
 14/16 anonim ***** válasza:
Az én pocakom is keményedéssel reagál rá, ha alul simogatom! A védőnő mondta, hogy ha így reagál, nem szabad simogatni, ezért gondolom nem mindenkinek van ez így. Meg azt a tanácsot kaptam tőle, ha krémezem azt ne masszírozzam bele, csak kenjem rá, mert vérbőséget okozhat és ezzel szintén keményedést. Felül természetesen szoktam simogatni, de a hasam alját békén hagyom, mert akkor bekeményedik.
2012. szept. 28. 15:58
 15/16 anonim ***** válasza:

8-as vagyok újra, én feküdtem a kórházban, visszatartás miatt.

A hasam alját én soha nem simogatom, mert akkor nekem is összehúzódással reagál... De nem értem, hogy felül, ahol a baba lábacskája van (fejvégű), miért ne lehetne??? Nekem olyankor tényleg megnyugszik egy kis időre. De valóban, minden egyes vizit alkalmával rám szóltak, hogy ne tegyem... A férjem is meg szokta simogatni a hasam, úgy érzi a baba, hogy szeretjük. Ha nem simogatnánk, mi lenne? A baba úgy nem érzi a szeretetet, a törődést, csak a hangunkat hallja... Az elég neki? Szerintem nem, fontos az érintés, én legalábbis így gondolom.

34 hkm

2012. szept. 29. 09:12
 16/16 A kérdező kommentje:
Sztem is kell simogatni, csupán fájáskor kéne mellőzni alul.
2012. szept. 29. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!