Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szült valaki 35hetesen?

Szült valaki 35hetesen?

Figyelt kérdés

Koraszülésnek számít a 35. hét. Ha így jönne a baba, akkor mennyi bent fekvést jelentene? Mármint mennyit kell bent lenni a picivel?

Lehet valami gond vele ilyen esetben? Vagy azért már mindene rendben lenne?

2012. szept. 26. 09:47
 1/10 anonim ***** válasza:

Barátnöm 35. héten szült. 2 hetet voltak bent. Ebböl 1 hétig inkubátorban volt a baba. Most teljesen egészséges,1 éves :)

De ez függ a súlyától is, hogy 1,5 vagy 2,5 kilóval születik a gyermek. Sok kis dolog befolyásolja.

2012. szept. 26. 09:53
 2/10 anonim ***** válasza:
Én a kórházban voltam egy kórteremben olyan kismamával,akinek a 35. hétre jött a kisfia.2500 gramm volt,nem volt inkubátorban,összesen 5 napot töltöttek bent(mi 3-at).Annyi volt a különbség,hogy neki kötelező volt 2 óránként etetni a picit(ha aludt meg kellett ébresztenie).
2012. szept. 26. 09:57
 3/10 anonim ***** válasza:
Én a SOTE I. szültem a 35. héten. Öt napot voltunk ott és öt napot a Délpesti koraszülött utógondózóban. 2820 g és 50 cm született a fiam, semmi gond nem volt csak fázott, ezért rakták egy napra inkubátorba. 9/10 apgarja volt. Megfigyelték a másik kórházban is. Állítólag a koraszülött intenzívről nem adhatják rögtön haza. Hozzá teszem az sem mellékes, hogy mennyui pénzt kap utána a korház. Pl. Rá volt írva a záróra, hogy lélegeztetőn volt. Persze a közelében sem volt ilyen gép. Mindegy kibírtunk még öt napot. Most elmúlt egy éves és fejlettebb a doktornő szerint, mint a korosztálya. Annyiban volt más, hogy koraszülött lett, hogy 3 havonta neonatológiai kontrólra jártunk egyéves koráig. De így én is nyugodt voltam, hogy jól fejlődik.
2012. szept. 26. 10:20
 4/10 A kérdező kommentje:
de a 36. héttől már nem számít koraszülöttnek, ugye?
2012. szept. 26. 10:23
 5/10 anonim ***** válasza:

Én 35.héten szültem a lányomat,vagyis császár volt,mert toxémiám volt.Előtte már 4hétig bent feküdtem,de minden nap egy ajándék volt,rengeteg gyógyszert kellett szednem,rettegtem,hogy mi lesz,de szerencsére sikerült az orvosoknak 4hétig bent tartani a babát.Előzőleg,amikor 31hetesen bekerültem a kórházba adtak egy tüdőérlelőt,meg ha jól tudom 34.héttől már érett a tüdő az önálló működésre8legalábbis nekem ott ezt mondták).

A lányom jól van,és születésekor sem volt semmi gond,oxigén sem kellett neki.44centivel és 2240gr.-mal született.1hetet voltunk a koraszülött osztályon ahol szépen lassan elkezdett enni és haza mehettünk.

Most 14hónapos lesz,12kiló és 80centi körül van.

36.héttől már nem számít koraszülöttnek.

2012. szept. 26. 10:42
 6/10 anonim ***** válasza:
Szia. A fiammal a szülés beindult 33. héten de vissza tudták tartani, de már nem engedtek haza mert egy ujjnyira ki voltam tágulva. aztán a 35. héten megint beindult akkor meg már nem tudták megállítani és hangsúlyozom SZERENCSÉRE. mert mikor megszületett zöld volt már a magzatvíz, a pici nyelt belőle. Lélegeztető gépen volt 2 napig a füle és a gyomra begyulladt a zöld magzatvíztől a szülés közben eltört a kulcscsontja, de hála a jó égnek a 6. naptól etethettem nem volt már inkubátorban, és 11 naposan hazajöhettünk. Nagyon ügyes nagyfiú 6 hónapos és már mászni próbál, sokkal jobban feljődik mint ahogy azt várná az ember egy korababától. igaz volt szívzöreje, vesetágulata, meg nyaki háti hypotomiája, de ezek mind megszűntek idővel. Mostmár makk egészséges ügyes baba.
2012. szept. 26. 10:45
 7/10 anonim ***** válasza:
De,36 hetesen még annak számít."Papírforma" szerint betöltött 37. héttől nem koraszülött.
2012. szept. 26. 11:13
 8/10 A kérdező kommentje:
De 36 hetesen megszületett babát csak akkor tartanak bent, ha valami gond van, nem?
2012. szept. 26. 11:15
 9/10 anonim ***** válasza:
3. vagyok. Nekem az orvosom 36. hetet írt szülésnek. Az én záromon ez van, a kicsién 35. Amúgy 35+5 volt pontosan. A kórház a nőgyógyász papírját dokumentálta és azt küldte a gyerekorvosnak. Azt mondta a gyerekorvosunk Ő nem tudja koraszülöttnek venni, mert a hivatalos bejegyzés 36. hét. Nem is értette miért töltöttünk még öt napot bent.
2012. szept. 26. 11:24
 10/10 anonim ***** válasza:
az en kislanyom is 35. heten szuletett, de negyedik nap haza is mehettunk, minden rendben volt vele, nem volt inkubatorban, vegig velem volt, igaz csak 2.5 kg es 48 cm, picike volt, de most egeszseges 2 eves es azota sem voltunk vele dokinal csk a kotelezo oltasokon!
2012. szept. 26. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!