Szült valaki 35hetesen?
Koraszülésnek számít a 35. hét. Ha így jönne a baba, akkor mennyi bent fekvést jelentene? Mármint mennyit kell bent lenni a picivel?
Lehet valami gond vele ilyen esetben? Vagy azért már mindene rendben lenne?
Barátnöm 35. héten szült. 2 hetet voltak bent. Ebböl 1 hétig inkubátorban volt a baba. Most teljesen egészséges,1 éves :)
De ez függ a súlyától is, hogy 1,5 vagy 2,5 kilóval születik a gyermek. Sok kis dolog befolyásolja.
Én 35.héten szültem a lányomat,vagyis császár volt,mert toxémiám volt.Előtte már 4hétig bent feküdtem,de minden nap egy ajándék volt,rengeteg gyógyszert kellett szednem,rettegtem,hogy mi lesz,de szerencsére sikerült az orvosoknak 4hétig bent tartani a babát.Előzőleg,amikor 31hetesen bekerültem a kórházba adtak egy tüdőérlelőt,meg ha jól tudom 34.héttől már érett a tüdő az önálló működésre8legalábbis nekem ott ezt mondták).
A lányom jól van,és születésekor sem volt semmi gond,oxigén sem kellett neki.44centivel és 2240gr.-mal született.1hetet voltunk a koraszülött osztályon ahol szépen lassan elkezdett enni és haza mehettünk.
Most 14hónapos lesz,12kiló és 80centi körül van.
36.héttől már nem számít koraszülöttnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!