Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért víszkedett az egész...

Miért víszkedett az egész testem a szülés előtti 1 hónapban úgy, hogy sebesre kapartam magam?

Figyelt kérdés
Annyira erősen viszkedtem mindenhol, hogy felnőtt fejjel már csak sírni tudtam. Mindenem vizes volt és egész éjjel hideg vizes törölközővel borogattam magam. A lábaim már sebesek voltak. Az orvosom szerint ez természetes és csak az lehet rá a megoldás, ha megszületik a baba. A szülés után még egy hétig nem múlt el. Járt már így valaki? Mi lehetett ez?
2009. júl. 30. 22:10
 1/7 anonim ***** válasza:
Szia! Nővérem most szült, nála pont ez a helyzet. Doki ha jól emlékszem azt mondta hogy gombás fertőzés. Ő is sebesre vakarja magát, de neki már vagy 4-5 hónapja megvan:S Antibiotikumot kapott rá, de nem hatott. elment természetgyógyászhoz, most vele próbálkoznak helyrehozni. Menj el dokihoz mindenképpen, mert ahogy vakarod , terjed tovább. Azt is mondták, hogy szülési kiütés, és szülés után helyrejön a bőre. De nem jött...
2009. júl. 30. 22:13
 2/7 anonim ***** válasza:
első vagyok. himalájai sószappan megoldás lenne. én is ezt javasoltam nővéremnek, és hatott is neki, csak nem volt elég kitartó, meg mivel már sebesre vakarta maagát, fájt neki nagyon amikor bekente a bőrét. de hatott, szóval ha kicsit bírod a fájdalmat még, akkor segítene neked is sztem. kis helyen ki kell próbálni.
2009. júl. 30. 22:15
 3/7 anonim ***** válasza:
53%
Vese elégtelenségre is utalhat a viszketés, dokit nem kérdeztél? Szerintem innen nem sokan fognak tudni segiteni.
2009. júl. 30. 22:21
 4/7 anonim ***** válasza:
Epepangástól is lehet, nekem is attól volt. Ahogy nyomja fel a baba a belső szerveket, a májra is kihat. Erre is a szülés a megoldás. Nekem is elmúlt utána.
2009. júl. 30. 22:21
 5/7 anonim ***** válasza:
ilyen nekem is volt, kilószámra testápolóztam magam, de hiába! Nekem szülés után azonnal elmúlt! De! Mindenképp meg kell említeni az orvosnak, hogy a laborvizsgálatkor nézzenek jól meg, lehet terhességi toxémia miatt is!
2009. júl. 31. 09:57
 6/7 anonim ***** válasza:

Velem ugyan ez a helyzet , most az utólsó hónapban annyira viszketek mindenhol főleg a fenekem és a combom, hogy sírni tudnék, hiába kenegetem magam olajjal, testápolóval nem használ, a vizesruha és a nedves popsitörtővel való kenegetés ideig óráig jó, éjszaka a legrosszabb van, hogy arra ébredek, hogy rettenetesen vakarózom, azt hittem ez azért van mert nyúlik a bőröm, de most megijedtem a toxémia miatt, mert 20kg híztam, vizesedem és ezek szerint a viszketés is erre utal, hétfőn kell befeküdnöm a toxémia miatt a kórkázba mert megemelkedett a hugysavam állítólag ez is erre utal, de most nagyon félek nehogy hétfőig baj legyen.

39 hetes kismama:)

2009. júl. 31. 10:39
 7/7 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem szülés után 2-3nappal kezdödött a viszketés, és 6 hetet ahogy betöltöttük egyre kevesebbet vakaróztam. hogy mitöl volt, nem tudom, de már én is sirtam néha a viszketéstöl, és persze én is sebesre vakartam maga, föleg a lábam, és a hasam.
2009. júl. 31. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!