Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az első mozgásokat hogy kell...

Az első mozgásokat hogy kell figyelni? Belülről vagy rátett kézzel? Lehet bugyuta kérdés, de első babám.

Figyelt kérdés
17. hetemben vagyok, és úgy várom már, hogy érezzem a mozgását. De ezt hogy lehet először megérezni? Rá szoktam tenni a kezem a pocakomra, de csak a saját pulzusomat kezdem el érezni. Vagy az első ficánkolásokat is már belülről lehet érezni? :)
2012. szept. 9. 22:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Belülről hamarabb fogod érezni. :)
2012. szept. 9. 22:32
 2/11 anonim ***** válasza:
Belülről fogod először érezni. Olyan, mintha kis apró buborékok úsznának, vagy mintha egy kis lepke röpködne belül. Sokáig csak te fogod érezni, a párod majd akkor, ha már nagyobbakat rúg.
2012. szept. 9. 22:43
 3/11 A kérdező kommentje:
Kösziiii. :) És ha alapból egy kis pocakkal, 5-6 kg felesleggel indultam, akkor az befolyásolja kicsit az érzés idejét?
2012. szept. 9. 22:46
 4/11 anonim ***** válasza:
Én kb 8-9 kg felesleggel indultam de màr 13 hetes koromtól éreztem a picit. Most 16 hetes vagyok. Első baba nekem is. Belülről fogod érezni. Próbáld ki hogy az oldaladra fekszel és pocidra koncentrálsz. Én abban a pózban érzem a legtöbbször. Szerintem te is éreznéd már! :)
2012. szept. 9. 23:38
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszi, kipróbálom ezt a technikát. :) Azt még megkérdezhetem, hogy kb. mikor érdemes figyelni? Napközben ő is sokat van fent, és éjszaka alszik? :)
2012. szept. 9. 23:50
 6/11 Major Andrea ***** válasza:

Mindenkinek máskor van fent és máskor alszik. Én sok felesleges kilóval indultam, 16 hetesen éreztem először, és általában akkor ha nyugiban feküdtem. Eleinte mindig csak este. Kívülről kb. a 21. héten érezte a család, de ebbe az is közrejátszott, hogy sokáig mikor odarakták a kezüket abbahagyta a ficánkolást. :)

Nyugodtan rakd oda a kezed most is mert érzi hogy ott van és hamarosan érezni fogod...

Üdv: 27 hkm

2012. szept. 10. 07:30
 7/11 anonim ***** válasza:

Belülről érzed majd.

Nekem 12. héttől, és esténként volt, amikor nyugisan feküdtem a hátamon...

17-18 hetesen te már valószínű erőteljesebben érzed majd... olyan belső csikizős érzéshez hasonló :)

Ha eleinte nem mindennap érzed, ne aggódj! Be fog indulni és a 20. hét után már kívülről is lehet őt érezni!

2012. szept. 10. 09:51
 8/11 anonim ***** válasza:
Igen az mindig változó hogy mikor alszik. Eddig mindig napközben éreztem. Tegnap el is kezdtem aggódni, hogy nem érzem mi baj lehet. Aztán meg egész éjszaka mocorgott! Most megint alszik egész nap :D Éjjeli kis drága most az enyém :)
2012. szept. 10. 17:02
 9/11 anonim ***** válasza:

Én sem érzem még. Vagy talán érzem, de nemtudom beazonositani? Nemtudom! De emiatt felesleges aggódni, van még helye bőven a kis lurkónak.

A "pillangóröpködés meg buborékok" sincsenek mindenkinél. Van akinél pl.csak bélmozgásra hasonlit, de nemtudja, hogy az már a baba.

18hkm

2012. szept. 10. 17:49
 10/11 A kérdező kommentje:
Mostmár minden világos. :) Köszönöm a válaszokat. Utolsó! Nem aggódom, csak olyan jó lenne már érezni is a pöttömöt. :)
2012. szept. 10. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!