A TGYÁS-ból, GYED-ből és a GYES-ből vonnak TB-t?
Figyelt kérdés
Szülésig itthon vagyok táppénzen,és félek,hogy ha megszülök,akkor utána kirúgnak a cégtől,mert miért is várnának rám 3 évet?!És félek attól,hogy ha kirúgnak,akkor nem lesz fizetve TB,és akkor nem tudok menni a babával sem orvoshoz ha esetleg beteg lesz vagy valami.De ha vonnak a GYED-GYES-ből akkor jó.2012. szept. 5. 21:59
1/3 anonim válasza:
TGYÁS, GYED és GYES alatt él a TB jogviszonyod, ettől nem kell tartanod.
Mivel a TGYÁS egészségbiztosítási ellátás, abból nem vonnak TB-t, viszont SZJA-t (16%) igen. A gyedből is vonnak SZJA-t + nyugdíjjárulékot is. A gyesből csak nyugdíjjárulékot vonnak le (10%).
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ
2012. szept. 6. 12:06
3/3 anonim válasza:
Ha a munkahelyeden be jelentetted a terhességet akkor védve vagy nem rúghatnak ki ok nélkül. Én gyárban dolgozom már 7éve ezalatt rengetegen mentek el táppénzre terhesség miatt és mindenkit vissza vártak miután letelt az idejük. Most én is októbertől tápénzen leszek. De már most be jelentették a főnökeim hogy szeretettel várnak vissza. (Szerencsémre rendesek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!