Tényleg nem kap táppénzt a veszélyeztetett terhes?!
Most olvastam egy cikket a hvg-n:
2012. augusztus 17. a dátuma
Ez igaz?! Nyugtassatok meg, hogy ez nem így lesz! Mit képzelnek ezek a politikusok / törvényalkotók?
Ez nagyon kemény:( Terhességem 5. hetétől végig feküdtem,veszélyeztetett voltam....
Ez mot azt jeleni,hogy aki így jár mint én,az közben éhen is hal?
Na így merjetek babát vállalni :(
Első válaszoló: Te gondolom nem 2012. július után kerültél táppénzre, hanem még előtte, ugye? Akkor még biztos úgy volt, hogy jár.
Ismertek olyat, aki a törvény hatályba lépése óta lett veszélyeztetett terhes és KAP táppénzt? Remélem, van ilyen és az egész csak riogatás.
A táppénz általános szabályai az új Munkatörvénykönyvében nem változtak meg. Aki a munkáját betegsége, a terhessége miatt nem tudja ellátni azt az orvos keresőképtelen állományba veszi, és a ha a táppénzre való jogosultsági feltételeknek megfelel, valamint kéri az ellátást, az táppénzben részesül. A veszélyeztetett terhesek esetében némileg módosult a szabályozás: 2011. május 1-jétől ők a keresőképtelenség első 15 munkanapjára is betegszabadság helyett táppénzre jogosultak.
Van táppénz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!