Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Pozitív teszt utáni félelem?

Pozitív teszt utáni félelem?

Figyelt kérdés

Már 9 hónapja próbálkoztunk a férjemmel, tegnap pozitívat teszteltem. Nagyon szerettem volna már kisbabát, de most, hogy úgy néz ki sikerült, nagyon megijedtem. Tudom, nagyon szar ember vagyok, de most gondoltam bele igazán, mit is veszítek el, az eddigi éltemet. Azt hogy mit nyerek, még nem "tudom", első baba lesz!

Nem akarom, hogy negatív legyen a teszt, örülök neki hogy sikerült, de nagyon félek! Volt már valaki hasonló cipőben?

2012. aug. 17. 20:19
 1/5 anonim ***** válasza:
84%
Szia, ne aggódj sokan beparáznak amikor pozi lesz a teszt, én mindkettőnél, holott nagyon vártuk őket, első két év után második három év próbálkozás után sikerült. Nem vagy szar ember, hidd el!!!ahogy előrehaladsz a várandóságodban úgy fognak ezek az érzések elmúlni , amikor megmoccan akkor már nem lesz benned semmi feszültség emiatt. Kell egy pár nap, hét amíg átáll az agyad kismami üzemmódba) nekem az segített, hogy babás filmeket néztem:) szóval ne aggódj!!
2012. aug. 17. 20:44
 2/5 anonim ***** válasza:
Nekünk 1próbálkozásból összejött, én mégsem akkor estem kétségbe, hanem az eddigi 7hónap alatt maximum 5x eszembejutott hogy úristen ez egy hatalmas döntés volt. De a maradék időben csak arra tudtam/tudok gondolni hogy milyen boldog vagyok :-) és már csak 5hetet kell várnom jó esetben a picurkámra :-) hidd el nemsokára te is csak azt fogod várni hogy teljen már le az a 40 hét :-)
2012. aug. 17. 21:25
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia, mi vártuk a Manót és mégis amikor pozitív lett a teszt, leültem a fürdőben, mert fejbevágott hogy semmi sem lesz ugyanolyan már mint régen, kezdve attól hogy a férjemmel már soha nem leszünk kettesben, folytatva azzal hogy kiesek a zsongásból ami addig körülvett és más dolgok lesznek fontosak mint addig. Azért van a 9hónap hogy ezt feldolgozd. Nem adnak holnap egy 3kilós csecsemőt hogy tessék, neveld fel. Sokkal több örömet fog okozni mint amennyi problémát. Amióta gyerekem van, azóta minden nap mosolygok és nagyon sokszor nevetek, amióta bújós, hálás vagyok hogy van kit szeretgetnem és puszilgatnom büntetlenül:-D Újraélem a gyerekkorom vele és ez hatalmas ajándék! Azt már csak csendben említem hogy soha nem találkoztam annyi kedves és mosolygós emberrel úton-útfélen mint amíg pocakos voltam. Szóval onnantól hogy elkezdtem gömbölyödni csupa öröm ért minden fronton. Át kell állni, nem egyszerű de lesz rá időd bőven! Boldog babavárást! Fejben dől el!:-)

13hkm

2012. aug. 18. 01:17
 4/5 anonim ***** válasza:
évekig próbálkoztunk a babával, amikor sikerült teljesen más volt minden. a párommal mindketten megilyedtünk, párom abortuszt akart, amire persze nem mentem el! párszor bennem is felmerül hogy mi lesz így, már semmi sem lesz a régi, de párommal együtt izgatottan várjuk a kislányunkat, aki egy ideig még benn lesz, de nem is baj az :) elmondani nem lehet mekkora öröm van bennem a baba miatt, főleg amióta mozog. páromban akkor változott meg a félelem a baba miatt amikor meglátta a 12. heti ultrahangon, hogy ott mocorog és integet! na azóta le se lehet vakarni, mindenkinek dicsekszik a kicsi lányával, rettentő büszke rá! fel a fejjel, te se mindig leszel ilyen hangulatban, egyáltalán nem vagy szar ember emiatt! ezt kb. majdnem mindenki végigcsinálta így fejben :)
2012. aug. 18. 05:23
 5/5 anonim ***** válasza:
Én is csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz. Minden bizonnyal meg fog változni benned is ez a "félelem". Én konkrétan sokkot kaptam a pozitív teszt láttán. Ugyan nem terveztük a babát, de már nem is lett volna ellenemre, csak az anyagiak...:( . A stabil párkapcsolat is megvolt/megvan, és tulajdonképpen minden az anyagi biztonságon kívül, és valahogy mégis annyira bepánikoltam, párommal együtt természetesen, hogy aznap egész nap csak zokogtam. Féltem is, szégyelltem is magam, hogy így érzek, de örültem is neki- szóval kavarogtak bennem a gondolatok, érzések rendesen. Pár hétig eltartott, még az abortusz is szóba került, de aztán ezt a gondolatot gyorsan el is vetettem. Szóval e hetek múlásával egyre csökkent bennem a félelem, az ijedtség érzése, felváltotta az a boldog, kellemes érzés, hogy mekkora ajándékot is kaptam az élettől, és meg kell becsülnöm, hogy ezt a csodát átélhetem, akárhogy is lesz majd a jövőben. Most 22. hétben vagyok, a picikém izeg-mozog a pocakomban, ő a mindenem, a fény az életemben, imádom őt:) Hasonlóan kellemes érzéseket kívánok neked, és boldog babavárást!:)
2012. aug. 18. 06:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!