Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyire megbízható az AFP...

Tundernita kérdése:

Mennyire megbízható az AFP vizsgálat eredménye?

Figyelt kérdés
kíváncsi lennék kinek milyen tapasztalatai vannak ezzel kapcsolatban.
2012. aug. 17. 11:02
 1/7 anonim ***** válasza:
Meg kell csináltatni,mert protokoll,de mindenhol azt olvasom,hogy szemernyi bizonyosság sincsen benne és az eredmény nem mérvadó.Az uh-on többet lát a nődoki a babából,de szerencsére még nem volt rossz AFP_m így nem tudom,hogy mennyire ad valóságalapot az esetleges rossz eredmény.
2012. aug. 17. 11:05
 2/7 anonim ***** válasza:

Elvileg elavult.

Sok rossz értéket mutató kismamának lett tökéletesen egészséges gyereke!

És fordítva. A jó AFP sem garantálja,hogy egészséges lesz a baba!

Nyugaton már régen nem csinálják!

2012. aug. 17. 11:08
 3/7 anonim ***** válasza:

Nekem a lányommal nem lett jó az eredmény egyből 4D-re mentünk ahol kiderült hogy semmi gond, persze ezt még kétszer megismételtük elmentünk Szegedre és Debrecenbe is mert nagyon megijedtünk. 4 éves a lányom és minden ok vele :) Bár van olyan akinek nem volt ilyen szerencséje de 4D egyből meg állapítja.

Ezt a vizsgálatot már csak Magyarországon csinálják mert nagyon sok fals eredmény születik.

Ma tudom meg az ujabb eredményt elég feszült vagyok emiatt remélem minden ok lesz most :)

2012. aug. 17. 11:09
 4/7 anonim ***** válasza:

Sokszor ad fals eredményt, de itthon még kötelező megcsináltatni.

Nekem alacsony lett az érték, mentem utána genetikai uh-ra, ahol kiderült nincs baj.

Azt mondta a dokim, hogy ha a 12. heti és a 18. heti uh is rendben van, akkor az sokkal fontosabb eredmény, mint az afp, ami sok kismamánál ad rossz értéket, és jóformán már csak arra "jó", hogy megijedjünk az eredménytől.

Lányom makk egészségesen született.

2012. aug. 17. 11:17
 5/7 anonim ***** válasza:
nem túl megbízható, állítólag külföldön már nem is csinálják
2012. aug. 17. 11:31
 6/7 anonim ***** válasza:
Szia! Egyáltalán nem megbízható, nekem sem lett jó és fel kellet mennem Pestre genetikai tanácsadásra. Ultrahang szerint minden rendben van, a doki aki csinálta szintén azt mondta, hogy teljesen felesleges ezt a vizsgálatot csinálni, és jó AFP esetén sem biztos, hogy minden ok. Szóval ha nem lesz jó no para. Boldog Babavárást 20hkm
2012. aug. 17. 11:37
 7/7 anonim ***** válasza:
Még nálunk, Szlovákiában is csinálják. A dokim előre figyelmeztetett, hogy ha az eredmény rossz lenne, ne ijedjek meg, mert egyáltalán nem biztosak az értékek. Eddigi praxisa során egyetlen nőtől kellett elvenni a babát, mert elküldte amniora és tényleg beteg volt.
2012. aug. 17. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!