Valóban lehet álláskeresésiről is 28 nappal szlés elött igényelni a TGYÁST? És ez hogyan kell kivitelezni?
Ezek szerint október 16-tól igényelhetem a TGYÁST? És akkor mikor adjam be a tgyás kérelmet, mert hogyha jól tudom 30 nap az ügyintézési határidő, és csatolni kell az orvosi igazolás mellé azt is, hogy szüneteltetik az álláskeresési folyósítását. De akkor ha október 15-tel szüneteltetem , 16-án már nem számitok biztositottnak,nem? Mennyivel elötte adjam be az OEPhez a kérelmet a tgyásra? Magyarul: Hogyan lehet ezt technikailag kivitelezni? Felhivtam a munkaügyi központot, ott azt mondták nincs idejük ezzel foglalkozni, járjak utána magam és ha megvagyok, menjek be.
Köszi aki tud segiteni.
Szia
Én jelenleg munkanélkülin vagyok (ha jól tudom ez az álláskeresési most már). Júni 30-val megszünt a munkám, júli 3-tól vagyok munka nálkülin (667 nap munkaviszonyom volt, így 67 nap munka náálkülit kaptam). Szept 23-ra vagyok kiírva és a tgyást igényelhetem aug. 26-tól.
Nekeem az OEP és Munkaügyi Központ (Szeged) is azt mondta (több alkalommal is rákérdeztem és már folyamatban is van az ügyem), hogy egy nap átfedéssel kell lennie a kettőnek: vagyis egy napig mind a kettő helyen be kell legyek jelentve.
Az én esetemben: aug 26-tól igénylem a tgyást és aug 27-től szüneteltetem a munkanélkülit. (ezeket mind intézhetem előtte is, én jövő szerdán megyek be a munkaügybe, akkorra kaptam időpontot és utána apapírjaimmal megyek az OEP-hez)
Ami kell TGyás igénylésnél: szüneteltető határozat (vagyis, hogy x naptól nem kéred a munkanélkülit), nyomtatvány a tgyás igénylésről (mikortól kéred), orvosi igazolás, hogy mikor van a szülés várható időpontja vagy a kiskönyv első két oldala és egy nyilatkozat, amit a munkaügy ad. Így tudod igényelni a Tgyást.
És passzív jogon kapod a GYedet is, ha marad még bent egy pár nap munkanélkülid. Annak a menete: Tgyás lejár visszamész munkanélkülire egy pár napra és igényled a Gyedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!