Lehet h buta kérdés? Dohányzásról
Szia!
A szíve nem áll le, de a keringésében lehetnek zavarok, ahogy a dohányos ember keringésében is: fejletlenebb lehet a tüdeje, gyorsabban öregszik a méhlepény, ennek következménye akár egy koraszülés, kisebb súly, szellemi fejletlenség....
Viszont a barátnőd-ha már dohányzik- ne drasztikusan csökkentse le az adagot, hanem először csak 4-5 szálra, aztán 3-4, aztán 2-3....stb. Odafigyelve, nagy akarattal! Reméljük a baba miatt meg tudja tenni!
Mindenki felháborodik amikor azt hallja,hogy egy nő aki évek óta dohányzik terhesen sem tudja abba hagyni.Pedig értelemszerűen belegondolva,aki már egyszer rászokott,annak hihetetlenül erős akarat kell ahhoz,hogy se perc alatt letegye.Nem olyan egyszerű a megszokott életvitelt átrendezni.Maga a terhesség főleg amíg kicsi,és nincs fizikai látvány érzékelés,olyan mintha még nem is létezne...elméletben nem gyakorlatban!!Én 5 hónapos voltam amikor kértem az orvosomat,hogy 1 hétre fektessen be a kismamaosztályra,hogy elkülönülve legyek a dohányos emberektől és le tudjam tenni a cigit.Meglepő módon nem hiányzott,nem voltak "elvonási"tünetek és élveztem az ott látottaskat.Ennek már lassan 9 éve azóta sem nyúltam cigi után,de saját akaratomból,ha megfeszültem volna sem sikerült volna letenni,hiába tudtam,hogy ártok vele a babának.Igazán ezt akkor értettem meg,amikor megszületett,mert akkor már fizikai látvány és érzékelés is társult a lelki kapocs mellé.
Tehát nem lenézni kell,hanem segíteni,mert a cigi az tagadhatatlanul egyfajta DROG!!!!A kismamának is kötelessége megtenni minden tőle telhetőt,de ha csak azt hallja,hogy de ilyen-olyan akkor biztosan nem sikerül.
Én annyira kitudok akadni ezeken a kérdéseken.Nem feléd irányúl hanem ez a barátnődnek szól.Szóval ha szeretné hogy a babája világ életében beteg legyen:asztma,érrendszeri betegség,esetleg koraszülöttség stbstb.....
Akkor szívja nyugodtan.Nincs olyan aki ne tudná letenni terhesség alatt,csak olyan van aki nem gondol bele,hogy ezzel mit árt a babájának.Az pedig nem érett az anyaságra.Hallani olyanról hogy ,,dohányoztam és mégsem lett beteg a babám"
Az az anyuka tegye össze a 2 kezét és adjon hálát istennek,de semmi nem garantálja hogy a késöbbiekben,felnőtt korára nem e lesz valami betegsége.
Szóval tegye le minnél elöbb ha egy egészséges baba anyukája szeretne lenni!!!!!!!!
Üdv egy szülésznő.
Igen 5 hónapig dohányoztam.De,mint írtam letenni nem olyan egyszerű,de kértem segítséget hozzá!És ez az első lépés!akárki akármit is mondjon.!!
3850g-os kislányt szültem makk egészségesen és hála az égnek a mai napig náthát,ovis megfázást leszámítva,nem beteg gyermek!
A kisfiam akivel már rég nem dohányoztam 2800 g-al született..de ő is teljesen egészséges!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!