Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » AFP-m 3,1 lett, az eredményemr...

AFP-m 3,1 lett, az eredményemre rá van írva, hogy a terhesség ideje 15+3. Jól rámijesztettek ezzel, vissza kell mennem. Mennyire aggódjak?

Figyelt kérdés
2009. júl. 20. 17:58
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Semennyire! Voltál kombinált ill. integrált teszten? Genetikai uh megvolt már?
2009. júl. 20. 18:08
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem, csak ezen a tripla teszten. A dokim azt mondta pénteken, hogy a 18-20. hétre fog időpontot kérni uh-ra. De ma este kell felhívnom az időpont miatt. A genetika eredményét ma kaptam, jól beparáztattak. A 18. és 21. triszómia szűrés eredménye negatív, ez a velőcsöves dolog pedig pozitív lett. A védőnőt is felhívtam, azt mondta, hogy elszámolta a heteket. Nyugtassatok meg, hogy másnál is volt ilyen.
2009. júl. 20. 18:16
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Az afp önmagában nem jelent bajt, főként hogy nagyon elavult vizsgálat és napok is számítanak. Volt vérzésed az elején? A genetikai uh választ ad mindenre, hány hetes vagy? Nekem alacsony lett az afp-m (0.5), de a dokim nem aggódik, mert amúgy mindent rendben talált!

22 hetes

2009. júl. 20. 18:26
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az AFP sajnos nagyon sokaknak rossz eredményt ad, de általában ez semmit nem jelent. Pár nap eltérés is kiadhat magas vagy alacsony eredményt. Nagyon pontatlan vizsgálat.

Ezért szokták a 18 hetes UH-ot alapul venni, ahhoz nézik az AFP-t. Önmagában nem ér semmit.

Bár az igaz, hogy sajnos a mai napig eléggé komolyan veszik az AFP eredményét. Ismerek olyat, akinek csak emiatt magzatvízvizsgálatot javasoltak, pedig minden más eredménye rendben volt.

Orvosa válogatja szerintem, hogy ezt hogyan értékelik.

Aggodalomra emiatt viszont semmi okod!

A babának semmi baja!

Boldog babavárást!

22+4 km

2009. júl. 20. 19:43
 5/7 A kérdező kommentje:
Ha azt nézem, ami a genetikai vérvételre van ráírva, akkor 16+3, úgyhogy a genetikát egy héttel korábban csinálták. Végülis a védőnő nyugtatott, hogy amikor ő volt terhes, őt is visszahívták. A dokihoz szerdán kell mennem.
2009. júl. 20. 19:45
 6/7 A kérdező kommentje:
Ja, vérzésem nem volt.
2009. júl. 20. 19:48
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, kicsit megnyugodtam, de csak a vizsgálat után leszek csak teljesen nyugodt. Nem tudom, hogy miért kell a kismamákra ráhozni a frászt! Nektek is boldog babavárást és egészséges babókat!
2009. júl. 20. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!