Bruttó 93000 Ft-ból mennyi tgyásra és gyedre
számíthatok? Ehhez mikortól jön a családi adókedv. és
a családi pótlék? Az mennyi?
Figyelt kérdés
2012. aug. 8. 15:43
1/7 anonim válasza:
Szia!
Ha jól tudom, de javítsatok ki ha tévedek, a tgyás a fizud 90%-a, a gyed a fizud 70%-a (max 119eft asszem, de nálad ez nem áll fenn). Családit a baba születése után igényelhetsz (12500ft asszem). Adókedvezményt pedig a magzat 91. betöltött napja után. Adókedvezmény akár 10eFt-ot is jelenthet nettóban. Amúgy meg googleba irogasd be ezeket, pontos összegeket írnak le, én is olvastam már, de pontosan nem jegyeztem meg mindet.
2012. aug. 8. 15:49
2/7 anonim válasza:
Szia a tgyás is afizetésed 70% és a gyed is.Nos én bruttó 90000 ezres fizetéssel mentem szülni abból kaptam 50-52e tgyást de ugye tavaly járt még adókedvezmény most 40e gyedet kapok.mindenféleképpen igényeld a családi adókedvezményt mert ha nem akkor még ennyit se fogsz kapni!!A családi pótlék ha nem vagy egyedülálló akkor 12200 ft egy gyermek után.A családi adókedvezményt a terhesség betöltött 91.-ik napjától már kérheted .Ehhez a papírt a tb ki szokta küldeni év elején.Ha nem akkor szólj a munkahelyeden (ezt a pénzt nem kapod külön csak kevesebb adólevonás lesz a tgyás.ból gyedből amiből többet is vonnak.)A családit szülés után a kincstárnál kell igényelni és az anyasági támogatást is.
2012. aug. 8. 16:01
3/7 anonim válasza:
Mennyiben volt 180 bérezett napod, úgy a tgyás és a gyed is kb. bruttó 65 ezer.
Az adókedvezmény 62500-al csökkenti az adóalapodat, tehát ha igénybe veszed, akkor az adód csak 420ft, tehát a tgyásod 64500 nettóban, a gyeded meg 58ezer nettóban.
A csp 12200ft havonta.
2012. aug. 12. 11:14
4/7 anonim válasza:
Kedves előző válaszadó!Már egy ideje 365 bérezett nap a feltétele a tgyás-nak és a gyed-nek is.!!
2012. aug. 12. 13:00
5/7 anonim válasza:
Kedves utolsó válaszoló, jelenleg SEM 365 bérezett nap a feltétele a tgyás-nak és a gyed-nek, hanem 365 BIZTOSITÁSBAN TÖLTÖTT NAP.
A kettő nem összekeverendő, a biztosításban töltött napok a jogosultság feltétele míg a bérezett nap az ellátások összegének megállapításánál számít.
2012. aug. 12. 14:57
6/7 anonim válasza:
hát ha számítana akkor én bruttó 90ezerből hogy kaphattam ki csak 50ezret tgyásra?Családi adókedvezménnyel együtt?
2012. aug. 12. 15:38
7/7 anonim válasza:
Hát azt ennyi információ alapján lehetetlen neked megmondani. Az se mindegy, hogy mikor kaptad, és mennyi bér után. (az utóbbi időben nagyon sok jogszabályváltozás volt, ezért állandóan változott minden)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!