Miert veteltem el 2 szer? MI az oka? MIT tegyek hogy ujjbol ne forduljon elö?
Sajnálom, hogy ez történt Veled.
Ha a dokid nem ad tanácsot, akkor keress egy másikat. Lehet, hogy csak alacsony a hormonszinted, és azért vetélsz el. Ezt gyógyszerrel lehet orvosolni, pl. Duphaston.
Nálam is így volt: két korai vetélés egymás után, amit nálam műtéttel be is fejeztek. Bár én mindháromszor (még utána is) elsőre terhes lettem (most 38 hetes vagyok), de én is aggódtam.
Az első után hormonvizsgálatot csináltatott a doki, azzal teljesen rendben volt minden, el sem hittem, hogy másodjára is megtörténhet. A második után inzulinrezisztenciát és autoimmunt vizsgáltunk, azzal is minden ok volt. Reménykedtem, hogy hátha valamelyiknél probléma lesz, mert legalább akkor tudjuk kezelni és megvan az ok, de nem. Nem tudni miért vannak ezek a vetélések, ne magadat hibáztasd. Mondjuk én "könnyen" beszélek, mert a fiam egészséges terhességből született és utána volt már a két vetélés. Most, hogy kislányt várok, hiszek abban, hogy ő akart jönni hozzánk, mert tudta, hogy én titkon mindig is bátyó-hugi tesót szerettem volna. Ki tudja.
Ez a kislány az első 3-4 hónapos terhességemnél végigasszisztált 4 betegségemet (torokgyulladás, arcüreggyulladás, kötőhártyagyulladás és hörghurut) mégis megmaradt. Szóval nem lehet tudni, ne is keresd az okát a létező vizsgálatokon, amit rajtad végeznek el, kívül.
Tudom nehéz, de ne azon járjon az agyad, hogy mi van ha harmadjára is. Ő már hozzátok jön!! Boldog Babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!