Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet toxoplazmózis jele, ha...

Lehet toxoplazmózis jele, ha fájt egy napig a hónaljam? Mert olvastam, hogy nyirokcsomógyulladás a jele.18 hetes kismama vagyok

Figyelt kérdés
Gyerekkoromban sokat aludtam cicával és ettem nyers húst, mosatlan gyümölcsöt, tehát remélem már védett vagyok, de sosem tudni.
2008. máj. 8. 14:15
 1/8 anonim ***** válasza:
Szia nem voltál még szűrésen hogy védett vagy e? Nekem már a legelső vérvételnél megnézték arra sajna nem tudok neked válaszolni hogy lehet e annak a jele de reméljük hogy nem:) 19hetes kismama
2008. máj. 8. 14:17
 2/8 A kérdező kommentje:
Megkérdeztem a védőnőt, nálunk csak a terhesség előtt csinálnak tesztet:( De szerinte elvetéltem volna már (én mondjuk nem így olvastam) Na mindegy jövő héten megkérdezem az orvosom is. Köszönöm a segítséget!
2008. máj. 8. 14:44
 3/8 anonim ***** válasza:

A nyirokcsomó gyulladást nálam a hónaljban pl okozta a szőrtelenítés.Tehát nem volt peng éles a borotvám,vagy gyantáztattam,akkor utána hajlamos volt begyuladni egy két napra.

Ne aggódj,engem sem szűrtek.

2008. máj. 8. 15:01
 4/8 anonim ***** válasza:
Áh nem hiszem, főként, ha most nem voltál cicával és nem ettél nyers húst pl. ha védett vagy ellene akkor nincs mitől tartanod! van csomó a hónaljadban és fáj is????mert az inkább szőrtüsző problémára utalhat!
2008. máj. 8. 16:09
 5/8 anonim ***** válasza:
ja igen! gyerekkoodban szinte tuti, hogy már átestél rajta!!!utolsó válaszoló
2008. máj. 8. 16:10
 6/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a megnyugtató válaszokat én is a borotvára gyanakodtam mert nem volt valami éles a penge, és csak az egyik fájt az is csak ha emeltem a kezem, és csomót nem éreztem. Mégegyszer köszi Nektek.
2008. máj. 8. 16:31
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia!

A toxonak,ha elkapod nem biztos hogy van tünete,ha mégis általában gyenge influenzaszerű.

De valószínű,hogy védett vagy az alapján amit leírtál.

Már nem tartozik a kötelező vizsgálatok közé,pénzért szűrik,és külön kell kérni.De szerintem azért érdemes megnézetni,mert nagyon komoly rendellenességet okozhat,ha terhesen kapod el,főleg az elején.

Sok szerencsét,üdv

2008. máj. 8. 16:49
 8/8 anonim ***** válasza:

Az utolsó válaszolónak teljesen igaza van! Nálunk 2000 ft-ba kerül a szűrővizsgálat, gondolom másutt is, de érdemes kérni!

Én is pici koromtól macskákkal aludtam, puszilgattam őket, mosatlan gyümölcsöket ettem (még az epret is), jelenleg szoba kutyánk van, és mégsem estem át a toxoplasmán!

Nagyon meglepődtem rajta!

2 havonta kell szűrni nálam, és minden alkalommal fizetnem kell érte.

Egyébként én is úgy tudom, hogy nátha szerű tünetei vannak, ha vannak egyáltalán tünetei, az anyára nem veszélyes, de a pici magzatnál súlyos fejlődési rendellenességet is okozhat, ha nem kezelik időben.

2008. máj. 8. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!