Segitseget kernek olyan kismamaktol akik mar szultek vagy eppen most varjak a babajuk erkezeset UK-ban. Hogyan mukodik itt a kismama gondozad?
Szisztok.
Dolgozom persze.November 1 ota van munkaviszonyom.Viszont a mostani munkahelyemen csak 1 honapja dolgozom.A valtas kozott nem volt 1 nap sem amit ne dolgoztam volna.Az az egy a problamam hogy az elso helyen 20 orara voltam csak bejelentve pedig 42-t dolgoztam egy heten.Nem is fizettek utannam a taxokat.Most fizetve van minden.Igy jar az ingyenes ellatas azt tudom es 3 honap gyest mondott a vedono, pedig nem is tudta, hogy nem volt fizetve a tax utannam.
Van jo hirem is.Meglatthattam eloszor a pici babamat.Voltunk uh-n.Nagyon aranyos es picike :D
Alig varom a kovetkezot.Szerencsere elg surun mehetek, ber nem tul jo dolog miatt.De legalabb ellenorzik, hogy minden rendben-e.Eddig ugy tunik jol van apicim.
Koszonom a segitseget!
ez igy elég problémás. Én SMP-n vagyok. Ezt azok kapják akiknek a szülés előtti 15dik héten megvan min 26 hetes folyamatos munkaviszony.
De akik erre nem jogosultak, azok lehet hogy jogosultak lehetnek a maternity allowance-ra. Az 123font hetente 39-hétre.
Ezen a linken nézd meg.
Ez mellé sztem kaphatsz családit (child benefit) az 20 font hetente a szülés után. Aztán minden anyuka kapja aki a 25ik hétbe lép a health in pregnancy grant-ot. Ez egyszeri jutatásés190 font.
Van még ezen kivül sok minden, ha keveset kerestek.
Ha kell még vmi info, szolj.
Most még nagyon friss az élmény nálam
Koszonom szepen!
Most szuletett a picid?
Meselj egy picit milyen is volt....persze ha van kedved :D
En eleg izgulos vagyok....minden szabadidomben szulesi videokat nezek es errol olvasok.
Meg is olyan hihetetlennek tunik, hogy velem is ez fog tortenni.
Szeretnek vizben szulni.Lehet valasztani?Vagy az orvos donti el mi a leg alkalmasabb szamomra?
A vedono is ott lesz a szulesnel?Azt nem nagyon szeretnem, mert nem egy kedves no.
Az uh-nal nem volt ott szerencsere....igy nem O vette le a vert sem.2 sokkal kedvesebb vedono volt ott akkor.
Nem valaszthatok masikat.
Sajnos a megelegedetlensegem okat mar olvashattad, de sikerult meg ezt teteznie azzal, hogy beirt olyan adatokat rolam amik nem valosak.
Nem mert meg a vernyomasom es beirt egy szamot, hogy kb ennyi lehet.....kicsit furcsallom a dolgot.Ezt otthon sem merik megtenni.
A korhazban szerencsere min denki nagyon kedves es segitokesz volt.
Szia
Amikor én terhes lettem akkor elmentem a gp-hez. Bevok regizve egy orvosi rendelőbe. Aztán utána kb 3 hetente jártam védőnőhöz. Vért azt a korházba vettek tőlem. De itt Horham-ben elég kicsi a korház, szóval itt nem lehet szülni. Redhill-i korházban szültem. Assyem két vérvétel volt, meg két ultrahang. Én is összebalhéztam a védőnőkkel, a cigi miatt. De nálam ugy volt hogy két hetet késett a baba, szóval ugy feküdtem be és prostin tablettával probálták inditani. Az elsőt vas este kaptam, utána hétfőn kaptam mégegyet. Na akkor beindultak a fájások, de nem tágultam. Egész éjjel fájásaim voltak. Kedden mondtam a dokinak hogy császározzon meg. De nem akart, mert a baba nagyon jól volt. Reggel burkotrepesztett és mondta hogy 2 cmre vok tág. Du 2-kor bevittek a szülőszobába, bekötettem az epidurálist, utána megkaptam vmi tágulást segitő cuccot. Az epidurálist altató doki kötötte be, nem éreztem semmit, mármint nem fájt amikor berakta, semenyire se. De közben csak midwife-ok voltak benn velem, mindig más. Néha benézett a doki, megkérdezte hogy állunk.
Este nyolckor 4 cm-re voltam tág, akkor jött a doki. Mondtam neki hogy császározzon, mert nem tágulok és vasárnap óta nem aludtam és hogy nem lenne erőm kinyomni. Akkor már olyan magasra állitották azt a gyorsito cuccot, hogy már nem hatott az epidurális se.
A doki azt monta hogy várjunk még 6 órát és ha addig se változik semmi, akkor megcsinálja a császárt. Én mondtam neki hogy 4 órát várok. Ez volt olyan este 10 körül. Aztán olyan fél 12 körül már nem birtam. A midwife azt mondta hogy szol az altató orvosnak és átköti az epidurálist. Aztán jött is. De mondtam nekik hogy ne kössék át, hanem szoljanak a dokinak. Jött a doki, mondtam neki hogy elegem van meg minden és hogy császározzon, ő meg folyamatosan mondta a kockázatokat.Akkor megviysgált este 8 óta fél cm-t tágultam. De mondtam neki hogy nem érdekel, csinálja a császárt. Akkor elment konzultálni a többi dokival, pár perc mulva visszajött és mondta hogy mivel nem nagyon tágulok ezért megcsinálják (azé volt ez ahuza vona, mert nem volt szükséges a császár, mivel a baba jól volt, meg jól is feküdt). Aztán akkor elkeztek felkésziteni, beöltöztetni, közbe az altatos doki mondta hogy milyen mellékhatásai, kockázatai vannak a császárnál használt bénitó érzéstelenitőnek. Aztán aláirtam a beleegyező nyilatkozatot. Utána betoltak a mütőbe, ott a doki beadta gerincbe az érzéstelenitőt. Nagyon féltem ám én is. De ez se fájt (még annyit se érzel mint vérvételnél, szinte semmit). A doki mondta hogy jégkockával nézik meg, hogy érzek e vmit. Odarakta a mellemhez, hát éreztem, na mondom biztos meghalok. Aztán a hasamon huzta végig, ott már nem éreztem. De akkor nyugodtam meg igazán amikor a doki azt mondta hogy emeljem fel a jobb lábam, és nem tudtam, teljesen le voltam bénitva. Nem éreztem az egész alatt semmit, csak halottam amikor a babám felsirt. Közbe az altató doki ott állt végig a fejemnél és mindig mondanom kelett, hogy mit érzek, syédülök e, hányinger stb. Mindenre volt nála cucc. Mondtam neki hogy szédülök, erre elővett vmi cuccot, benyomta fél perc és el is mult.00:55-kor lett meg a babám. Szval a császáros dolog nagyon gyors volt. Olyan dél körül mult el a bénitó. Utána kaptam fájdalom csillapitot. A vágást ha feküdtem, akkor nem is éreztem. Ha megmozdultam, akkor azért fájt, meg 2 napig a párommal jártam pisilni. De nem olyan vészes. Ki lehet birni. Meg se közeliti a szülési fájdalmakat. 1 napot voltam csak korházba. Császárt követő nap hazajöttem. Elég nehéz volt benn a korházba, mivel nehezen tudtam mozogni és itt angliában szülés után odaadják ababát egy gurulos kiságyba melléd és nem viszik el. Vele kell menned pisilni,zuhanyozni.
De összegezve. Az altató dokik jók, az orvosok is. A midwifeok közül néhány bunkó, de többnyire kedvesek, de inkább csak mosolyognak, ha vmit akarsz akkor a dokinak kell szolni. Nem tom hogy tudod e hogy itt kinn nem szabad kiabálni a korházakban dolgozokkal. De határozottnak lenni azt szabad és ez azért fontos.
A császárt ha nem indokolt, nagyon nehéz kihisztizni. De ilyen esetben mint az enyém, azért ki lehet.
Ha császároznak akkor ne félj, nem gáz. Ha rendesen szülsz, akkor kérhetsz érzéstelenitőt (epidurálist amikor beküötötték 4 orán keresztül nem éreztem semmit se)
Azt nem tom hogy jobb e rendesen szülni mert ő volt az első babám.
Ha kell még vmi info, akkor irj.
Egyébként a kislányom 17-én lesz 2 hónapos.
Sok sikert. Túl lehet élni. Én is itt vok, pedig az én szülésem nem volt könnyü.
Ja ne nézz videokat. Csak idegeskedsz feleslegesen. Az én mindig arra gondoltam, hogy: 1 szülni fogok, akármennyire is félek, nincs visszaut 2 nemtom mennyire fog fájni, de más is kibirta...
pusza
Hu koszi.....Ez egy olyan valasz volt amit szerettem volna :D
A midwiffemet hagyjuk is.....a tobbi nagyon kedves.Egy pakisztani csajt kaptam....:S a dohanyzassal nekem is volt gondom.....szerinte.Ahogy kezdtem erezni, hogy valami nincs rendben rogton abbahagytam a dohanyzast es megcsinaltam a teszteket.Azota nem is gyujtottam ra.De az elso korhazi vizsgalatnal elkuldott egy nohoz aki segit leszoktatni.Mondtam neki, hogy nem dohanyzom mar 2 honapja.Erre csinalt egy tesztet ami kimutatta, hogy tenyleg nem dohanyzom es mondta, hogy nem erti miert is vagyok ott.
Barmit mondok a vedonomnek nem hiszi el.Egyetlen egyszer talakoztunk eddig(mivel nem beszelek jol angolul, plane nem abban a temaban egy ismerosom fordit es a csaj is ki volt akadva a vedonon), es mar akkor nem voltunk egymasnak szimipk.
Na mind egy nem ez a fontos, csak rossz igy hogy mindenben ketelkedik amit mondok.Az sem tetszett, hogy beirta a vernyomasom anelkul, hogy megmerte volna.....lehet igenyelni masikat?
Egyebkent nem Te vagy az elso akitol hallottam, hogy hagytak napokig szenvedni.Nem tudom, hogy kibirnam-e.
A kiabalassal nem lesz gond, mert sosem szoktam.Meg nehez is ugy ha nem tudom elmondani amit szeretnek :S
Az ismerosommel fogok szulni....vagy tolmaccsal.
Nagyon gratulalok a babadhoz.Kisfiu vagy kislany lett a csopseg?
Meglehet kerdezni a nevet?
Én kérhettem másikat. Ebben az orvosi rendelőbe dolgozik 2-3 midwife, és amikor időpontot kértem, akkor másik nőhöz kértem.
Én balhéztam a bagó miatt. Nem tudtam leszokni. Ők meg nem értették meg
Kislágyom lett: Catherine
Az nem jo :S Orulok, hogy Nekem ilyen konnyen ment a dohanyzas abbahagyasa.
Sajna a ferjemnek nem megy.De ezt megoldjuk valahogy.
Szep neve van a kislanyodnak.
Mikot tudtad, meg, hogy kislany? (a nevet mikor talaltad/talaltatok ki?)
Nekem minden honapban lesz uh-m.Ebben a honapban 2 is.
A ferjemnek szuletes ota szivbetegsege van ami orokelheto es azt szurik.
A dns-tesztet nem csinaljak meg pedig kertem nagyon sokszor, hogy jo lenne kiszurni, nehogy betegen szulessen.
Nalam hazhoz jon a vedono szerencsere.Csak rossz, mert aznap szol, hogy jon(1-2 oraval elotte)....es meg dolgozom, igy nehez egyeztetni.
Lehet kerek masikat.
Jajj de irigyellek, hogy mar meg van a babad :D
En is szeretnem mar latni, milyen is.Mar kevesebb mint fel ev es lathatom.
Nekem csak 2 ultragangom volt, és a másodikon tudtam meg hogy kislány. (megkérdezik hogy akarod e tudni).
Azota hogy láttam az elemi ösztönt tudtam hogy a lányomat igy fogják hivni.
Egy nagyon jó tanács: ha a terhességed alatt minden rendbe és egészséges a baba és hazaengedtek a korházból és ugy érzed hogy vmi nincs rendbe a babával pl neheyen veszi a levegőt vagy ilyesmi, ne higgy senkinek vidd be a korházba... legfőképp a midwifeoknak ne higgy
de ha nem is jó dolog miatt, azért tök jóhogy ilyen sok uh-ád lesz
Gondolkoztál már neveken?
Iwiw-en nem vagy fenn?
Fent vagyunk iwiw-en!
Gulyas Bernadett Dora es Gulyas Andras neven.
Ha kislany Boglarka Dorka ha kisfiu Levente Andras lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!