Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hallottatok már róla?

Hallottatok már róla?

Figyelt kérdés
ma voltam először ilyen kismama jógán és az oktató azt mondta,hogy van egy olyan program,ami védi a gátat,azaz olyan gyakorlat ami után nem kell gátat vágni és lehet is kérni a dokit erre h ne csinálja...ilyen van?mert nem szeretem és szerintem senki sem szereti ha belé vágnak,nem is a szüléstől hanem ettől félek inkább..van ilyen,h mellőzni lehet??
2009. júl. 17. 17:27
 1/6 anonim ***** válasza:
Van ilyen torna, sőt gátolaj is van. Azért ne vedd készpénznek. Lehet hogy segítenek de a szülésnél az orvos ha úgy látja hogy vágni kell, nem fog gondolkodni és megteszi attól függetlenül hogy gátvédelmet kértél. Sajna ez így működik. Senki nem szereti ha belévágnak, de ki lehet bírni, több millió nő kibírta. A császárról nem is beszélve, az tovább és jobban fáj. Gyakorlatozz ártani nem árt az biztos.
2009. júl. 17. 17:39
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Persze hallottam róla, csak az a probléma, hogy nálunk első szülésnél nem lehet gátvédelemmel szülni. A másik meg, komolyan mondom: a gátmetszést nem érzi az ember. Legalábbis én nem éreztem semmit, de semmit. Az a legkevesebb az előzményekhez képest:)
2009. júl. 17. 18:46
 3/6 anonim ***** válasza:
52%
Nem a kérdésedre válaszolok, de a gátmetszést észre se fogod venni. Egyáltalán nem fáj. Tudom, hogy sok embernek sikerül védeni, de sokszor jobb, ha megcsinálják azt a kis metszést, mintha ott repedne ahol nem kellene. A varrás és a varratszedés, pedig minimális fájdalommal jár. Amúgy is el van lent minden zsibbadva. :-)) Persze nem vagyunk egyformák! Könnyű szülést!
2009. júl. 17. 18:48
 4/6 anonim ***** válasza:
52%
Én sem a kérdésre válaszolok, bocsi. Ne félj a gátvágástól, nekem a szülésznő elmondta, annyira nyomja a gyerek feje már elötte a gátat, h elzsibbad, nem érezni semmit. Mikor láttam az ollót, kicsit én is beparáztam, tudtam, h mikor vág, mondta is, de tényleg nem éreztem semmit.
2009. júl. 17. 20:12
 5/6 anonim ***** válasza:
Szia! Az első gyerkőcömnél össze-vissza szabdaltak. A másodikat spontán szültem, semmi varrat. Hidd el, hogy ok nélkül nem vágnak. Ez függ a baba fejméretétől, a fiúké valamivel nagyobb és a tágulástól. Hidd el abszolut nem fáj, el vagy foglalva olyankor a baba világrahozatalával. Próbáld meg felfogni úgy, hogy minden ami történik akkor természetes dolog és értetek van.
2009. júl. 17. 22:19
 6/6 anonim ***** válasza:

Persze, tudod edzeni a gát izmait, flkészíteni a tágulásra. Használhatsz olajakat is, sok minden segít a felkészülésben és meg lehet csinálni gátvédelemben. Ehhez főleg a szülésznőre lesz szükség, vag esetelg olyan dokira, aki erre hajlamos. Próbáld kipuhatolni.

DE: haa doki azt látja, hogy repedni fogsz, akkor inkább bizony vágni fog és azt jól teszi, mert a repedésből nagyobb baj lehet.

Egyébként nekem fájt a vágás is, a varrás nagyon-nagyon, jobban kiabáltam, mint szüléskor, a seb is fájt nagyon, a varratszedéskor meg legszívesebben öngyilkos lettem volna. Szóval nekem a szülés kisebb fájdalom volt... De nem vagyunk egyformák, én ezekre rosszul reagálok sajnos :-( Második szüésnél csak a varratszedés előtt közvetlenül mondta a doki, hogy nem lesz varratszedés, mert felszívódó varrat volt, olyan szép lett a napom, legszívesebben körbecsókoltam volna mindenkit, mondtam is a dokinak, hogy szerzett nekem egy nagyon jó napot!

2009. júl. 17. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!