80/60 a vérnyomásom a védönö 2 különbözö vérnyomásmérövel mérte 4szer is azt mondta hogy hitetetlen hogy ilyen alacsony jo hogy nem ájulok el! mit tegyek hogy magasabb legyen?
Nem derült ki, hogy miért szeretnéd, hogy magasabb legyen?
Nekem mindig mikor mérte a védőnő, akkor rámnézett, aztán azt mondja: hááát, beírjuk, hogy 90/60, jó? Mondom, nekem jó. Sose volt olyan magas :-)
Sose iszok kávét, meg hasonlókat. Így vagyunk kitalálva, nekünk ez a jó :-)
Nekem nem-terhesen is ennyi volt a vérnyomásom, terhesen pedig még alacsonyabb. Pedig napi egy kávét is ittam, de nem segített. Az első terhességem első felében a munkahelyemen kb délig nem is voltam szinte magamnál, csak követtem a "fényeket", kóvályogtam össze-vissza és bármikor képes lettem volna elaludni. Inkább legyen a vérnyomás alacsony, mint magas. Nekem mindig azt mondta a védőnő, hogy majd a végére magas lesz, akkor épp az lesz a gond. Ebből annyi valósult meg, hogy kb a 35. héttől volt olyasmi, mint most a tied, addig maradt a délelőtti kóválygás (bár kevésbé, mint az első 20 hétben).
A 1,5 kg nem kevés, emiatt főleg ne aggódj. Igazából az első trimeszterben nem is kötelező hízni, sokan fogynak, vagy tartják a súlyukat. A másodikban, főleg a 20. hét után lódul meg, akkor jelentkezett nálam a kívánósság is, akkor már sokaknak épp az a problémája, hogy nagyobb volumenű a hízás, mint amennyinek a dokijuk örülne.
Most a második babámat várom, a vérnyomásom most is alacsony, most is álomkóros vagyok, most lépek a tizedik hétbe és eddig fogytam két kilót, pedig nem is émelygek, sohasem voltam még rosszul. És nem is nagyon van honnan fogyni (178 cm-hez 63 kg-mal kezdtem a terhességet úgy, hogy rengeteget sportolok a mai napig és szálkás izmos vagyok).
Majd beindul szépen minden, emiatt ne aggódj!
Legalábbis én tényleg mind a két dologgal úgy vagyok (vérnyomás és súly), hogy addig jó, amíg kevesebb, annál kevesebb probléma lehet később.
Sziasztok!
Nekem is 80/60 a vérnyomásom és 10 hetes vagyok.Eddig rendszeresen kávéztam.A védőnő viszont azt mondta hogy a kávézás vetélést okozhat (amerikai tudósok kimutatták /állítólag/).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!