Kismamik! Fogorvosi vizsgálat mikor van?
és akkor miért nem mentél el magadtól?
fogászatra nem kell beutaló
elmész és kérsz egy rutinellenőrzést, ennyi..
amúgy a 15 hét körül szokták kérni belgyógyászattal együtt..
az SZTK-ban nálunk.
szóval nem értem miért vártál ennyit, nyugodtan elmehetsz magadtól.
24 hetes kismama
az se baj, hogy vártál eddig.
Egyébként elmész és kész. Engem a védőnő folyton nyaggatott.
Megnézi, hogy van e lyukas fogad, fogkőd kb ennyi.
Szerintem azért fontos, mert majd jobban fog romlani a fogad, meg néhol olvasni, hogy a sok rossz fog az koraszülést okozhat.
Szia!
Hívd fel az háziorvosodat, hogy írjon beutalót, mert a kiskönyv 6. oldalán ott van a fogászati vizsgálat, amit a fogorvos ki kell töltsön és le kell pecsételjen. És, hogy ez kötelező! Még, ha nem is veszik olyan szigorúan, hogy megvan e vagy sem, te azért csak mond, hogy kötelező vizsgálat, és, hogy mindenféleképpen kell neked beutaló. Talán így akkor ad.
Kitartást!
Üdv: 39+6 hkm
A mesében nincs ilyen háziorvos. Borzasztó. A fogászati szűrés amúgy is évente lenne esedékes. Ha teszem azt fájna a fogad, akkor se tudsz elmenni?
Mondd neki, hogy fáj a bal hátsó kettes.
Vagy menj el egy magánhoz.
Nem kötelező a fogorvos, én egyik terhességem alatt sem mentem el, mert rettegek tőle és felmegy a vérnyomásom, pulzusom... Inkább akkor voltam, mikor terveztük a babát és szülés után megint megyek. Pecsételhet a kiskönyvedbe, de akkor sem lesz semmi, ha ez kimarad. Mondom, én terhesen sosem voltam, pedig most várom a 3. babát.
Amúgy tényleg nem értem, hogy egy sztk-s fogorvoshoz miért kellene beutaló? Akkor mondd a háziorvosnak, hogy fáj a fogad. Amúgy is célszerű megmutatni legalább évente, akkor sem ad beutalót? Ez nekem nagyon fura.
Írtad, hogy nyílik a méhszáj, otthon kell lenned, hát én pláne hagynám most ezt a fogorvost. Főleg ha nincs panasz. Majd szülés után elmész, hogy nézze meg, minden rendben van-e?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!