Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamik! Fogorvosi vizsgálat...

Kismamik! Fogorvosi vizsgálat mikor van?

Figyelt kérdés
29 hetes múltam már,de még mindig nem kaptam beutalót a fogorvoshoz. Többször is kérdeztem a háziorvost,hogy nem kéne menni a fogorvoshoz? Ő erre mindig azt mondta,hogy nem.. Félek,hogy kimaradt valami vizsgálat. Panaszom nincs,nem fáj,de én úgy tudom terhesség alatt kötelezően megnézik.

2012. júl. 20. 08:42
 1/10 anonim ***** válasza:

és akkor miért nem mentél el magadtól?

fogászatra nem kell beutaló

elmész és kérsz egy rutinellenőrzést, ennyi..

amúgy a 15 hét körül szokták kérni belgyógyászattal együtt..

az SZTK-ban nálunk.

szóval nem értem miért vártál ennyit, nyugodtan elmehetsz magadtól.

24 hetes kismama

2012. júl. 20. 08:43
 2/10 A kérdező kommentje:
Nálunk beutaló köteles,magamtól nem mehetek,csak ha a háziorvos ír papírt. Nyilván ha lehetne,elmentem volna magamtól is,mivel fontos nekem,hogy minden rendben legyen,ezért nem is értem,a háziorvos miért nem akarja a beutalót adni.
2012. júl. 20. 08:58
 3/10 anonim ***** válasza:

az se baj, hogy vártál eddig.

Egyébként elmész és kész. Engem a védőnő folyton nyaggatott.

Megnézi, hogy van e lyukas fogad, fogkőd kb ennyi.

Szerintem azért fontos, mert majd jobban fog romlani a fogad, meg néhol olvasni, hogy a sok rossz fog az koraszülést okozhat.

2012. júl. 20. 09:01
 4/10 A kérdező kommentje:
Igen,ez eddig tök jó,de,hogy menjek el? :( Nálunk csak beutalóval csinálnak minden vizsgálatot,és a háziorvosomat azóta kérdezgetem,mióta kiderült,hogy terhes vagyok,hogy mikor kell menni? És nem ad beutalót,pedig nálunk csak azzal csinálnak minden vizsgálatot,egyedül a nőgyógyászatra nem kell még beutaló,minden másra igen.
2012. júl. 20. 09:04
 5/10 anonim ***** válasza:
Nekem még senki nem mondta, hogy menjek. Magamtól meg tuti nem megyek, rossz fogam nincs, terhességem alatt sem romlott a fogam, úgyhogy én ezt kihagyom. Vannak fontosabb vizsgálatok is.
2012. júl. 20. 09:15
 6/10 A kérdező kommentje:
Ráadásul most már fogalmam sincs,hogy lesz megoldva,mivel ki van nyílva a méhszájam,így itthon kell lennem,a háziorvosom meg két órára van innen. Nem tudom mi lesz így :( Semmire sem hajlandó beutalót adni,viszont nélküle nem írnak be,már próbáltam még a terhesség elején.
2012. júl. 20. 09:16
 7/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Hívd fel az háziorvosodat, hogy írjon beutalót, mert a kiskönyv 6. oldalán ott van a fogászati vizsgálat, amit a fogorvos ki kell töltsön és le kell pecsételjen. És, hogy ez kötelező! Még, ha nem is veszik olyan szigorúan, hogy megvan e vagy sem, te azért csak mond, hogy kötelező vizsgálat, és, hogy mindenféleképpen kell neked beutaló. Talán így akkor ad.

Kitartást!

Üdv: 39+6 hkm

2012. júl. 20. 09:25
 8/10 anonim ***** válasza:

A mesében nincs ilyen háziorvos. Borzasztó. A fogászati szűrés amúgy is évente lenne esedékes. Ha teszem azt fájna a fogad, akkor se tudsz elmenni?

Mondd neki, hogy fáj a bal hátsó kettes.

Vagy menj el egy magánhoz.

2012. júl. 20. 09:41
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem kötelező a fogorvos, én egyik terhességem alatt sem mentem el, mert rettegek tőle és felmegy a vérnyomásom, pulzusom... Inkább akkor voltam, mikor terveztük a babát és szülés után megint megyek. Pecsételhet a kiskönyvedbe, de akkor sem lesz semmi, ha ez kimarad. Mondom, én terhesen sosem voltam, pedig most várom a 3. babát.

Amúgy tényleg nem értem, hogy egy sztk-s fogorvoshoz miért kellene beutaló? Akkor mondd a háziorvosnak, hogy fáj a fogad. Amúgy is célszerű megmutatni legalább évente, akkor sem ad beutalót? Ez nekem nagyon fura.

Írtad, hogy nyílik a méhszáj, otthon kell lenned, hát én pláne hagynám most ezt a fogorvost. Főleg ha nincs panasz. Majd szülés után elmész, hogy nézze meg, minden rendben van-e?

2012. júl. 20. 16:47
 10/10 adriennjeni ***** válasza:
Vetélést és meddőséget is okozhat, ha góc van az ínyedben, tehát, ha gyulladás van a szájban, persze nem mindenki egyforma, nem mindenkinek jelent gondot. Elég gáz, hogy egy sztk-s fogászatra beutaló kell a háziorvostól, persze ez nem a te hibád, sok orvos javasolja a fogászatot, de rajtad múlik, hogy elmész-e. ha nem ír beutalót és fontosnak tartod, hogy kizárj minden problémát menj magánorvoshoz. Oda nem kell beutaló. :) Sok sikert és gratula a babához!
2012. júl. 21. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!