Mi a véleményetek a kiságyba való cuccokról?
Nekem függönyöm nem lesz,én feleslegesnek tartom. Viszont rácsvédőnk van,ha már "elmászik" a helyéről ne üsse be a fejét illetve fal mellett van a kiságy,így szerintem véd a hideg ellen is.
32hkm
A 4 részes ágyneműk és társai (párna, paplan, rácsvédő, baldahin) feleslegesek. Mi megvettük a 3 részeset, kb csak a rácsvédőt használtuk belőle. A párnát még mai napig nem használja a fiam 2,5 éves, a takarót meg... nem azzal takarózik.
Rácsvédő szerintem azért is jó, mert ad a babának egy határt (azt is szokták, hogy a szopipárnát körbeteszik a feje fölött, hogy ne abban a nagy térben legyen, amit (később) már lát a szobából. De nekem pl. fontos volt, hogy nagyobb, kedves figurák legyenek rajta, hogy tudja nézegetni, ha akarja.
Baldahint én porfogónak tartom, a fiamnál amúgy sem akartam, most a lányomnak sem fogok venni.
Amit viszont majd még szeretnék a lányomnak, a fiamnak nem volt, az a kihajthatós babakönyv. Tele színes, mintás képekkel a két oldalán, akár tükör és társai is vannak benne, és ki lehet hajtani, mint a rácsvédőt. Akár babakocsiba is tehető, vagy bárhova és tudja nézegetni. Hogy mennyire nézegeti majd, meglátjuk, de nekem ez nagyon tetszik.
Az ágyra rakható forgó zenélő: meg van örökítve a pillanat pár hónaposan, amikor a fiam felfedezte és elkezdte nézegetni (újszülöttnek még felesleges, ráér később is) de az is, amikor már elérte, és azzal szórakozott, hogy ütemre rángatja és jókat kacagott mellé.... A lányomnak már nem tudom rátenni az ágyára :o/ mert kipurcant szegény. Vehetünk újat.
a rácsvédő sztem is fontos, amikor a kisfiam nagyobbacska lett és már mozgolódott, nem csak egyhelyben aludt, volt hogy kidugta a lábát a rácson, és beszorult, erre ébredt éjjel . mikor többször előfordult kibéleltük és semmi baj nem volt, a fejrésznél neki is volt, lábnál nem. szval érdemes az.
a baldahint fölöslegesnek tartom, a hálós függöny jó szolgálatot tehet, ha nálatok sok a szúnyog, csak vigyázz, nehogy összezárd a babát a vérszívó döggel.
a forgó zenélőt én eleinte felraktam, de le is vettem, mert volt , hogy éjjel felsírt , odamentem , hogy felvegyem és meglöktem, erre megszólalt, és zenélt kicsit, jól felverve a gyereket. eddig tartott leszedtem.
most már úgy rendezem a gyerekágyat, hogy azt teszem bele , ami fontos, az ágy alvásra való, játszani úgysem abban fog.
a jó matrac elengedhetetlen!
rácsvédő nem árt, függöny csak ha veled egy szobában van,ha sajátban akkor nem kell
ami viszont fontosabb: elfordulásgátló,légzésfigyelő,babaőr
sztem játékokat semmiképp se tegyél be,szokja meg h az ágy az alvóhely. egy alvóbabája lehet mondjuk,azt szeretik. én ágyneműből,rácsvédővől is halvány,nem rikítót válkasztottam,pont e miatt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!