12-ik heti uh. Tökéletes, orrcsont, tarkorendö stb. rendben. A down kor vérvétel pozitiv. Kromoszoma 21 1:129. papp teszt alacsony. Másodszor jött ki ugyanez. Most mit csináljak?
A vérvétel (főleg már kettő) azért pontosabb, mint egy uh. Valószínű az AFP-s vérvétel sem fog mást mutatni, ha megvárod, nálunk 2 hét, mire eredmény van, addigra már 18 hetes leszel. Ne legyen, de ha baj van, akkor még jobb, ha mihamarabb kiderül. Tudom, veszélyes az amnio is, de hát én elmennék a helyedben a vizsgálatra.
Egyébként mindenképp megtartanád a babát?
Nekem is tökéletes volt a tarkóredő, az uh, viszont az AFP nagyon rossz lett. 28 éves vagyok, tehát korom alapján nem lett volna indokolt, de 1:43-hoz volt az esély a Down-kórra. Mi is belementünk a vizsgálatba, és szerencsére rendben van minden, azóta 33 hetes vagyok. Ha mindenképp megtartanád a babát, akkor ne csináltasd meg az amniot! Viszont ha biztos akarsz lenni, akkor ezt a lépést meg kell tenned, csak így fogsz megnyugodni!
Szorítok neked, hogy minden rendben legyen!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!