Most 12 hetesen nincs vérvétel?
De van! Nekem a 12 hetes kötelező UH után volt, és azokat nézték, amiket te leírtál! Kérj beutalót a dokidtól, bár nekem a védőnő is kiadta!
39+5 hkm
Nem én, a hugom akiről szó van. Nem akarok beleszólni a dolgaiba, és nem értem. Aznak volt védőnőnél, mikor ment 12 hetes uh-ra, és nem adott neki papírt, doki sem mondta, és nem is volt vérvétel. Azóta már 2hét eltelt, és ha jól rémlik azt mondták 15 hetesen megy AFP-re. ??? Nekem az is mindkétszer betöltött 16 hetesen volt. Ugyanaz az orvosa, aki nekem is volt, ő írta fel az időpontot állítólag. Akkor csak tudja, gondoltam én. De kicsit idegesít a dolog.
Meg az hogy a hugom semmit nem kérdez, igaz lehet én is ilyen lennék, nem akarok okoskodni, pont ezért nem szólok bele, de mi van ha nekem van igazam, és nem szóltam, pedig jó lett volna?
Szerintetek kérdezzek rá ezekre nála?
AFP a betöltött 16. héttől esedékes, hisz csalós eredményt is hozhat, ha hamarabb veszik le! Én szólnék, hisz sosem lehet tudni, az ördög nem alszik! Meg persze a testvéred is kicsit jobb belátásra kellene bírni, hogy legalább kérdezzen, vagy nézzen utána mi/mikor esedékes! Kívánom a legjobbakat!
Köszönöm szépen! :)
Szia!
Nem tudom merre laktok, de Eger környékén történt némi változás 2012. jan.1-től. Szóval korábban -a legtöbb hellyel ellentétben- Egerben ingyenes volt a kombinált teszt, vagyis a 12 hetes vérvétel, így mindenkit elküldtek rá. Most azonban már fizetni kell érte ott is, így csak azokat küldik, akiknél az uh alapján indokoltnak tartják, illetve ha az illető kéri. Lehet, hogy felétek is valami hasonló oka van a dolognak.
Az AFP-re viszont szerintem kérdezzen rá, lehet, hogy csak elírta az orvos, mert az szerintem is 16. hét.
Remélem tudtam segíteni! 17+6 hetes kismami
Egertől messze lakunk, de attól lehet ilyen változás itt is. Amúgy ez épp Keszthely. Tudtam hogy annó Marcaliban ez már fizetős volt, akkor Keszthelyen nem, így ott csináltattuk, nem tudom. De az AFP azért nem hagy nyugodni még jobban, bár itt van előtte uh, ahol a papírra ráírják a baba adatait is. Vagy legalábbis volt előtte uh.....nem tudom most van e.
Köszönöm a válaszokat, még egyszer rákérdezek, aztán döntse el ő, mit kezd az infóval.
Nekem nagyon furcsa volt, ahogy hozzáállt már az elején, pedig tervezték a babát. Elsőre össze is jött, boldog tőle, de mintha semminek nem nézne utána. 12 hetes uh után felhívtam hogy mi újság, mekkor a pici, stb? Erre: nem tudom hogy mekkora, nem emlékszem, majd megnézem a papírt, de azt mondták minden rendben.
Én azért rögtön megjegyeztem hogy mekkora. Mindegy, remélem nem lesz gond.
A legtöbb helyen már fizetős a kombinált teszt, 35 év felett ingyenes (nálunk) egyenlőre. AFP pedig a betöltött 16. hét után van, nagy laborral, fertőző betegségek és ellenanyagszűrésekkel együtt.
40+4 hetes kismama
Nálunk (Debrecen) van első trimeszteri vérvétel, de nem a fent említett dolgokat nézik, ezeket majd az Afp-s vérvételből.Az elején nekem vércsoport meghatározás,vércukor, pajzsmirigy,hepatitis, ellenanyag...stb.Amiket te írtál az nálunk már a fizetős kombinált teszt gondolom.
20hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!