Mire kell vigyáznia egy 4 hetes terhes kismamának?
TErmészetesen cigi és alkohol semmiképp, de gondolom ez eszedbe se jutott.
Táplálkozás: Sok zöldség, gyümölcs, rost, kerüld a feldogozott ételeket, inkább mgad készíts mindent. Perzse nem dől össze a világ, ha néha becsúszik egy pizza, vagy egy hamburger. És lehetőéeg minnéál kevesebb cukrot fogyassz. Csak azt edd, ami jól esik.
Ital: Sok folyadék. Kerüld a szénsavast, és mesterséges édesítőszereket. Inkább vizet, gyümölcslevet igyál. A kávé és az erős teák nagy mennyiségben ártalmasak, mert vitamint vonnak el. De napi egy pohár nem árt.
Mozgás: Ha sportolsz folytathatod, de vigyázz, ne erőltesd túl magad. Kerüld sérüléssel járó sportokat. De egy séta, laza torna stb jót tesz.
Igyekezz minnél többet pihenni.
Vitaminok: Szedhetsz terhes vitamint, de nem msuzáj, ha szedsz, akkor csak az első 3 hónpaban.
Szex: Nyugodtan csinálhatjátok. SEmmi baja nem lesz a babának. Persze nem kötelező, csak ha kívánod.
Hát hirtelen ennyi jutott, eszembe.
Én 9 hetesen ehhez tartom magam.
Sok sikert!
Szerintem az előző hozzászóló egy kicsit óvatos hiszen sokan még ilyenkor nem is tudják hogy egy kis élet fejlődik bennük, mindent a megszokott módon csinálnak.Persze ha amúgy is oda figyeltél magadra szerintem nem kell túl aggodalmaskodnod a tested végzi a dolgát és a baba fejlődik.Mivel még az első trimeszterben vagy jóval aluszékonyabb vagy rosszul is lehetsz de ne hagyd el magad a kezdetben mert a végét már nem fogod bírni.Szedjél vitamint és örüljél hogy átélhetsz egy ilyen fantasztikus érzést majd meglátod milyen jó érzés amikor pl megmozdul.Egy 32 hetes kismama
Sok sikert!!
De ő tudja, hogy terhes!
Akkor miért ne vigyázhatna magára tudatosan?
Szia! Kerüld ebben az időszakban az alkoholt, cigit és a koffeint, mivel ekkor fejlődnek a baba létfontosságú szervei. Utána már mértékkel fogyasztható koffein és alkohol is, a sört például én kívántam is - persze mértékkel. Azt mondta az összes ismerősöm, amit kívánsz. Én kerülném a helyedben az ugrálós és kűzdősportokat, továbbá a forró fürdőt, mivel méhösszehúzódást okoz és vetélést okozhat. A terhesség alatt mértékletesen egyél, sok gyümölcs és zöldség valamint fő a változatosság. Én csak 32 hetesen kezdtem el szedni vitamint a nehéz székletürítés miatt. Azóta csak a hátam fáj, de már csak három hetem van hátra. Ha vigyázol magadra, akkor minden rendben lesz. Sok sikert és kitartást az utolsó hónapra.
Egy 37 hetes kismama.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!