Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Egyedül álló anyukaként mire...

Egyedül álló anyukaként mire vagyok jogosult?

Figyelt kérdés
2012. jún. 20. 17:33
 1/7 anonim ***** válasza:
28%
Az életre
2012. jún. 20. 18:14
 2/7 A kérdező kommentje:
kb... vagy lassan arra se:/
2012. jún. 20. 18:16
 3/7 anonim ***** válasza:

A családi pótlék több kb. 2000 forinttal. Ennyi. Én 4,5 éve nevelem egyedül a gyerekeket, de még az oviba sem kerültek be elsőre, mert novemberieknek már nem volt hely. Várhattunk 1 évet.

Vannak támogatások, de ezek jövedelemhez kötöttek, nincs közük az egyedülállósához.

2012. jún. 20. 19:03
 4/7 anonim ***** válasza:
Ne remélj sok jót mert én anno valami olyan törvényt láttam hogy akkor vagy jogosult segélyre ha a havi jövedelmed összege nem több 38ezer ftnál. Ha gyest és családi pótlékot kapsz akkor havi 39ezerből kell megélned....szóval jól ki van ez találva....de ha nincs senki melletted aki segíteni tudna akkor ott a gyerektartás, hiszen gondolom tudod ki a baba apja
2012. jún. 20. 20:33
 5/7 A kérdező kommentje:
persze hogy tudom csak hát azt fizetni nem akar ...
2012. jún. 20. 20:47
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha gondolod ott az a lehetőség hogy apasági pert indítasz (már ha önként nem írja alá az apasági nyilatkozatot) ott dns-tesztet csinálnak, kiderül hogy ő az apa és kénytelen fizetni. Még a perköltséget is ő állja hiszen veszített és a vizsgálat költségét is. Ha nem hajlandó fizetni, az állam kifizeti neked a gyerektartást és behajtja rajta kamatostul. Most a legfontosabb Te és a babád vagytok :-)
2012. jún. 20. 22:20
 7/7 A kérdező kommentje:
hát így van:) köszönöm a segítséget:)
2012. jún. 20. 23:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!