AFP érték-gondom van! Most kaptam meg az eredményt,17 hetes múltam mikor levették a vért és 121, 00 ng/ml lett az eredményem. A MOM index 2.88. Van okom aggódni?
Ne aggódj!
Az AFP amúgy is csak a 16. hét 1-4 napja közt mutat reális értéket, bár nem véletlenül nem csinálják már sehol Európában Magyarországon kívül...
Feleslegesen ne vállalj kockázatot magzatvízvétellel.
Szia! Nekem az afp-m 122 ng/ml lett, a mom pedig 3,39!
Persze egyből para!!!! Aztán megnézett sok orvos, és voltam az 1 sz. női klinikán genetikai tanácsadáson, és ott is minden rendben volt. ott mondták, hogy nagyon sok kismamának elszámolják az értékeit.
Az afp eredmény magában semmi nem ér, csak a 18 hetes genetikai uh.-gal együtt. De ha uh.-on nem látott az orvos semmit, akkor nem lesz gond!!
Csak nyugi, minden rendben lesz!!!
27 hkm
5.!Igen az uh-n úgyis látnak mindent.rendszerint a 18.hétre meg se érkezik az eredmény. legalább is ide ahol lakom (vidéki város) egyik kismamának sem érkezett meg...
Kedves kérdező ne aggódj!Egészséges lesz a babád!Szúrni nem hagynám magam,de természetesen a te döntésed...
Neeeem, nem csak Mo.-n csinálják, orvos vagyok több országban is jártam gyakorlaton, mindenhol elvégezték (Írország, Franciaország, Olaszország, Svédország).
Picit magas, de nagyon későn lett levéve, nem tartom értékelhetőnek. Genetika indokolt, amnio kevésbé.
Magasnál NINCS amnio, csak alapos uh. Hisz nyitott gerincre, agyhiányra utalhat a magas érték.
Alacsony a kromoszóma rendellenességre, csak akkor van amnio, ha alacsony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!