S. O. S. Senki sem tudja?
Egy hete kérdeztem ezt, de csak egy válasz érkezett. Segítsetek kivagyok!!!
Mi az? A PLACENTA és a MÉHFAL között 55x8 mm-es ECHOMENTES terület?
A 12. héten hematómát állapítpttak meg. 14 hetesen mikor visszamentes, már nem volt benne biztos hematóma, ezért tovább küldött vizsgálatra a kórházba. Ott azt mondták ez nem hematóma, hanem viszér. Az nem olyan nagy baj, de a placenta és a méhfal között egy keskeny sávban echomentes terület van. Azt sem mondták hogy ebből baj lehet és azt sem hogy nem. Volt valakinek ilyesmi??? Eléggé meg vagyok ilyedve. Jah és a babával minden rendben van, megfelelően nő.
Nem tudom a választ, de hogy őszinte legyek én elmennék a szülészemhez, a védőnőmhöz és háziorvosomhoz.
Elvinnék minden leletet, elmondanám a panaszomat nekik.
Bocs, de ha ennyiszer voltál azóta, miért nem kérdezted meg?
A múltkor is többen válaszolták a kérdésedre, hogy olyan rész, amiről nem verődik vissza az UH. Többet látatlanban a hozzáértők sem tudnak mondani.
Miért nem kérdezed meg az orvost, aki ezt írta a papírodra?
Azért nem nagyon kapsz választ, mert valószínűleg nem nagyon tudja senki!
A saját tapasztalataink alapján válaszolunk itt, de azért nem vagyunk orvosok!!!
Vannak ilyen nőgyógyász válaszol oldalak, tedd fel ott ezt a kérdést, valószínű pontos és szakszerű választ adnak!!!
Szia:)
Annyit tudok, hogy az echo az a visszhangot jelenti. Na most ultrahang esetében szerintem az echomentes terület azt takarja, hogy 55X8 mm-es területen a placenta nem kapcsolódik a méhedhez, azaz elnyelődik az ultra hang.
Ugyanis az ultrahang a visszaverődött hangokból alkot képet és gondolom az echomentes területen elnyelődnek a hangok, tehát rés van ott. Nehogy idő előtt leváljon a lepényed és ezért küldözgethetnek ide-oda.
De mondom ez nem szakvélemény, hanem én gondolom így.
Remélem minden rendben lesz, majd írd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!