Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Egy kis segitséget kérnék?

Egy kis segitséget kérnék?

Figyelt kérdés

elsö gyermekem 2013. szeptember 1én lesz 3 éves kistestvére február 20 fog megszületni kb

a második gyerek után is kapok Tgyest, gyes , és gyedet +egyszeri anyasági támogatás+ családi?

ha 90 napot betöltötte a magzat akkor ugy tudom kapunk valamit (pénzt vagy támogatást vagy mit?)

folyamatos munkaviszonyom marad ezek szerint mert volt (van munkahelyem)

2012. jún. 18. 08:03
 1/3 anonim ***** válasza:
Amit tudok,hogy tgyást és gyest csak egy gyerek után kaphatsz.az anyasági minden gyermek születése után jár,a családi pótlék pedig mindkettőre jár majd,kicsivel több lesz az egy gyerekre juto mint most
2012. jún. 18. 08:31
 2/3 anonim ***** válasza:

A dátumok bezavarnak, de ha jól értem 2013. feb. születik a baba, és te a másikkal 2013. szep. lennél GYES-en. Ha így van, és folyamtos a munkaviszonyod, akkor mehetsz TGYÁSra és utána GYED-re, azt h. ez összegben mennyi azt vagy az OEP vagy ha a munkahelyed TB kifiztő hely, akkor pk tudják megmondani. Érdemes már most megkérdezni,hát ha jobban jársz úgy h. nem GYESen hanem táppénzen leszel. (De nem tudom h. az új munkatv.szerint majd ki lehet e rúgni a kismamát táppénz alatt vagy sem.)

Ha mgszületik a baba, családi pótlék 2 gyerek után, anyasági támog, ez az egy összeg. És a családi adókedvezmény a magzat 91. napjától jár, már arra a hónapra is, amikor betölti a 91. napot. Itt már akkor 2 gyerek után fogjátok kapni. Remélem tudtam segíteni.

2012. jún. 18. 09:33
 3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm!!!!
2012. jún. 19. 07:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!