Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit nem szabad terhesen enni,...

Mit nem szabad terhesen enni, inni?

Figyelt kérdés
A toxoplazmózis miatt tilos a nyers hús és lágy tojás fogyasztása. De konkrétan mi tartozik a nyershús kategóriájába? Szalámik, kolbászok, kenőmájasok is? Hallottam már olyat is, hogy lágy sajtokat sem szabad enni. Konkrétan mik ezek (feta, mackó, ...?), és ezeket miért nem szabad fogyasztani?
2008. ápr. 27. 18:31
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Szia.Én annó megkérdeztem a doki meg a védőnőt,a nyers húst és a nyers tojást nem ajánlják.A sajtokban sok a kalcium,ami kifejezetten szükséges.A pl.Camamberten a penész,nemespenész,nincs vele gond.Sokan túlaggódják a dolgokat,egyél mindent ami jólesik,mértékkel.Jó babavárást.15 hetes mami
2008. ápr. 27. 18:52
 2/14 anonim ***** válasza:
46%
Azokat a sajtokat nem ajánlják, amik nem pasztőrözött tejből készültek, tehát a házi készítésűeket. A húsfélék közül pedig szushi, tatár bifsztek, ilyesmi. Minden mást nyugodtan egyél.
2008. ápr. 27. 18:53
 3/14 anonim ***** válasza:
úgy tudom, a nyers tojást nem a toxoplazma miatt nem ajánlják, hanem a szalmonella miatt.
2008. ápr. 27. 18:59
 4/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszkat! A kenőmájas nagyon bejön, úgyhogy megnyugodtam:)

Nektek is jó babavárást!

2008. ápr. 27. 19:06
 5/14 anonim ***** válasza:
43%

A terhesség alatt nem árt, ha kerülünk bizonyos ételeket, mert károsak lehetnek a babára. Ilyenek például a nemes penésszel érlelt sajtok (márványsajt, camambert), a pasztörizálatlan sajtok és a kecske- vagy juhtej, az újra felmelegített főtt ételek, a készen kapható káposztasaláta, a pástétomok, a pármai sonka, a hot dog és a félig átsült húsok. A nyers tojást tartalmazó ételektől, mint a majonéz, a tiramisu és a jégkrémek, szintén tartsuk távol magunkat.

Soha ne együnk nyers halat ideértve a szusit és a kagylókat is, nagy testű halakat (kardoshal, tonhal) pedig legfeljebb egyszer egy héten fogyasszunk.

2008. ápr. 27. 19:08
 6/14 anonim ***** válasza:
55%

Konyhai alapszabályok:

o Nagyforgalmú üzletben vásárolj, hogy tudd, hogy amit veszel, az mindig friss!

o A nyers zöldséget mindig jól mosd meg és tartsd külön más ételektől (pl. a hűtőszekrény alsó ládájában)!

o Csomagolja be, vagy takarja le a nyers húst és tartsd jól elválasztva más ételektől!

o A tojást is tartsd külön más ételektől és használat előtt mosd meg mosószerrel, vagy szappannal!

o Étel készítése előtt moss szappannal kezet!

o A háziállatok soha ne legyenek ott, ahol készíted az ételt!

o Minden gyümölcsöt és zöldséget alaposan moss meg, beleértve az előre csomagoltat is!

o Minden főzőedény, konyhai eszköz és pult, ahol az ételt készíted legyen teljesen tiszta!

o Nyers hússal való munka után rögtön mosd el a kést, vágódeszkát, moss kezet! Használj a nyers húshoz külön vágódeszkát!

o Minden húst jól főzz, süss át! Vágj egy kicsit a húsba, ha ellenőrizni akarod, hogy teljesen átsült-e - nem szabad, hogy rózsaszín legyen, vagy véres!

o A megmaradt ételt azonnal tedd hűtőbe, hirtelen hűljön le, és újramelegítéskor teljesen fel kell forrósítani!

2008. ápr. 27. 19:14
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

elkerülendő:

-Minden lágy, érlelt sajt (pl. Camember), minden penészes sajt

-Pasztőrizálatlan tehén-, borjú-, vagy kecsketej

-Nyers, vagy félig főtt tojás.

-Lágytojás, tojáshab.

Otthon készített majonéz, tartármártás.

2008. ápr. 27. 19:17
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
A 4. válaszolót nem szeretném megbántani,de "nem sok minden marad",ha ezeket egyáltalán nem eszi.Az 5. válaszolót sem szeretném bántani,azért ennyire nem kell félni ,mert akkor,vendéglőben se egyél,mert nem tudod,hogy mosogatnak stb.
2008. ápr. 27. 19:41
 9/14 anonim ***** válasza:
Ja,és a halban sok Omega-3 ill.Omega-6 és fehérje,ami mind a babának mind a mamának nagyon egészséges.Persze nem nyersen,de annyiszor egyen,amikor jólesik.
2008. ápr. 27. 19:44
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Süsd át rendesen a húst,szerintem ez a lényeg.Nem terhesen is azt mondják,hogy ne egyél lágy tojást.Én most is úgy eszem a tükörtojást,hogy még picit folyik a sárgája.Így szeretem.Amúgy mindent megeszek amit megkívánok.A házi sonkától a majonézig.A sajtokat viszont nem bírom megenni,pedig elötte imádtam,főleg a camembertet.Lehet így jelezte a szervezetem,hogy azt nem kellene most nekem.Ha kívánnám megenném.32 hetes vagyok és minden rendben velünk.Vitaminok nélkül is tökéletes vérképpel még mindig.Csupán azt eszem amit megkívánok.Én erre esküszöm,persze ezért biztos kapni fogok még itt,hogy "amit lehet azt tegyük meg a pici érdekében",meg "le kell tudnunk mondani bizonyo dolgokról a pici érdekében",stb..,de szerintem a szervezetünk jelzi mi kell nekünk és mi nem jó,csak oda kell rá figyelni.Boldog babavárást!:)
2008. ápr. 27. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!