Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért csak több hét múlva...

Miért csak több hét múlva rendelnek vissza a dokik? Miért nem lehet hetente járni, hogy az ember megnyugodjon?

Figyelt kérdés
Olyanokról van szó főleg,akiknek már volt vetélésük,problémájuk.
2012. jún. 10. 21:23
 1/9 anonim ***** válasza:
90%

Hátőőőő szép lenne ha hetente kéne a 10e ft-ot kifizetnem neki :D

Viccet félretéve. Hinned, és hinniük kell a kismamáknak, hogy egy életképes magzat, és egy komplikáció mentes terhesség meg fog maradni. Akkor is ha csak havonta lát a doki. A baj egy nap alatt is megtörténhet sajnos.

Illetve nem szabad túllihegni ezt a témát. Pont azért lesznek depisek a kismamák mertg beképzelik maguknak a problémákat. És ezt nem bántásból mondom.

Nyugodj meg, biztosan minden rendben!

23hkm

2012. jún. 10. 21:31
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Mert a túl gyakori vizsgálgatásnak, ultrahangnak sincs semmi értelme és túlzásba víve az is árt ám a babának és a mamának is. Sajnos ha egy terhesség megszakad, akkor annak oka van... Persze ha baj van, akkor orvos azonnal (pl. elestél, vérzel, görcsölsz stb.), legtöbb esetben tudnak segíteni vagy mégsem olyan komoly a baj.

De hetente vizsgálgatni ha nincs panasz,annak semmi értelme. Szerintem.

2012. jún. 10. 21:33
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, hogy akiknek problémás a terhessége, azt nem vigasztalja, de nálunk még gyakoribb a terhesgondozás és a vizsgálatok gyakorisága, uh, vérvétel stb, mint a nyugat európai országok nagy részében.

Normál esetben semmi szükség gyakoribb vizsgálatra, nálam úgy osztottuk be a havi nőgyógyászati vizsgálatot és a védőnői látogatásokat, hogy 2 hetente valamelyikőjükkel találkoztam.

Ha valami nem stimmel, akkor úgyis rohan az ember azonnal. Az orvosomat bármikor hívhatom.

37 hetes kismama

2012. jún. 10. 21:33
 4/9 anonim ***** válasza:

Sajnos a baj azzal is megtörténik, aki bent fekszik a kórházban, állandó felügyelet alatt.

Amúgy a méhszájat nem vizsgálhatják gyakran, keneteket felesleges lenne levenni minden héten, szívhang miatt meg a védőnőhöz is elugorhatsz. Nem tudna az orvos minden héten "érdemben" vizsgálni.

2012. jún. 10. 23:35
 5/9 anonim ***** válasza:

Igazából van amikor a gyakori vizsgálgatás, ellenőrizgetés rosszabb, mintha nyugodtan lehetnél otthon.

Nekem például az előző terhességem is problémás volt, a mostani is az (vérezgetés, görcsök...). A dokival viszont rájöttünk, hogy amikor a rendelőben várok a soromra (SZTK), akkor a vérnyomásom hihetetlenül felmegy, pedig egyébként alacsony, szédülök, fáj a fejem, elkezdek gyakrabban keményedni és görcsölni... Szóval engem nem megnyugtat, hanem kikészít az orvosi légkör (pedig legtöbbször nem is vizsgál, csak megkérdezi, hogy vagyok), ezért csak havonta egyszer megyek hozzá illetve akkor ha problémám van.

2012. jún. 11. 05:49
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha mindenki az első kimaradt vérzéstől, a 40. hétig hetente menne orvoshoz, az várandósonként 36 alkalom :) Így is 1-2 órákat kell várni, akkor tuti káosz lenne...persze ez csak plusz megjegyzés, az előttem írok megmondták már, hogy sajnos ezzel a bajt elkerülni nem lehet; ha jönnie kell, jön, ha nem akkor meg mindegy is ;) Jó babavárást 29hkm
2012. jún. 11. 06:32
 7/9 anonim ***** válasza:

Ha Téged megnyugtat, akkor az tudom javasolni, hogy válassz egy magánrendelőt. Ott olyan gyakran néznek meg ahányszor szeretnéd, persze normál keretek között, ami nem veszélyezteti a terhességed. Engem a harmadik trimeszterben a sok görcsölés miatt szinte hetente vizsgált az orvosom, hogy biztos ne legyen baj.

Bár, ha probléma mentes a terhességed, akkor tényleg semmi szükség a túl gyakori vizsgálatokra.

2012. jún. 11. 06:36
 8/9 anonim ***** válasza:
Sok a
2012. jún. 11. 10:34
 9/9 anonim ***** válasza:
Sok a páciens, már a jobb helyeken. Én mindig időpontra megyek, de így is várni kell, pedig megyeibe járok. Vki írta, hogy a dokihoz járás készíti ki, hát engem meg a védőnői várakozás, már ha 4-5 ember vár nem bírom ki kell jönnöm, s utána visszamegyek inkább. Gyűlölöm hallgatni másnak a bajait, ráadásul ott tényleg mindenféle ember van, megaztán a védőnő dilettantizmusa is dühít. Szóval nekem a havi védőnői tere-fere is borzasztó nagy kín, nemrég tudtam meg, hogy hál'Istennek le lehet mondani a szolgáltatásaikról. Ja és ha nem megyek, telefonon zaklat.25hkm
2012. jún. 11. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!