Csináltassak Down kór tesztet? Érdemes?
Figyelt kérdés
Ma voltam 12 hetes genetikain,a tarkóredő jó lett(0,66mm )az orrcsontja látható.Ti csináltatok jó uh eredmény ellenére is?2012. jún. 9. 21:34
1/10 anonim válasza:
Milyen tesztre gondolsz? Mert a 12 hetes UH-on vizsgálják ezeket. A nyaki redő 3 mm felett rossz. És az orrcsont hiánya a betegség.
2/10 anonim válasza:
mindenképp érdemes, jó eredmény esetén is.
3/10 anonim válasza:
Így nem! Ahogy írja az első is 3mm től lehet gond , és az orrcsont hiánya is gyanús jel lehet.
Így h a tarkóredő is jó meg az orrcsont is látszik, ÉN nem csináltatnék...
Esetleg a doki mondott vmit, h baj lehet, vagy mi?
4/10 anonim válasza:
Én nem csináltattam meg a vérvételt, mert a 12 hetes UH jó lett és amúgy se indokolja a korom se (22 vagyok). Teljesen feleslegesnek tartottunk és a védőnőm ill. az anyósom, aki egészségügyes is azt mondta, hogy felesleges. Nem tudják 100 %-ra mondani csak magzatvízvételből.
5/10 anonim válasza:
Ha jó az ultrahang eredmény, akkor felesleges, én sem csináltattam.
6/10 anonim válasza:
Az, hogy 1 alatt van a tarkóredő, az nem baj? Nem mondtak rá semmit? Csak kérdezem, valahol olvastam, hogy a túl alacsony sem jó.
7/10 anonim válasza:
Én csináltattam, integrált tesztet.
8/10 A kérdező kommentje:
Nem mondtak semmit,hogy csináltassak vagy ne,csak úgy kérdeztem.Korom nem indokolja egyáltalán,született már egy gyerekem,nem lett Down,nem csináltattam nála se külön vérvizsgálatot.
2012. jún. 9. 22:22
9/10 anonim válasza:
Amint megcsinálják a 16. hetes afp vérvizsgálatot és készen lesznek az eredmények megmondják Down-kór gyanús vagy-e vagy sem. Mivel jók a 12. heti uh értékeid ne csináltass. Legyél nyugodt a terhességed minden percében amiben a dokik is megengedik. Hidd el tudom mit beszélek... már 3. hete aggódom szét az agyam down-kóros-e a picim és holnap kell mennem amniocentézisre. Mondom nyugi amíg lehet! Idegeskedhetsz még eleget ha nem olyan eredményeket mutat az integrált teszt.
Boldog babavárást! :)
18 hkm
10/10 anonim válasza:
jó eredmény esetén nem kell, de ha csináltatsz az sem 100%-os lesz. Sajna. 3-féle Down van,és úgy emlékszem csak 2-t mutat ki a teszt.Gyógypedagógus,25hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!