Híztatok az első trimeszterben? Ha igen, akkor mennyit? Hányós, vagy nem hányós kismamák voltatok?
Szia!
Én fogytam 5 kg, végig hánytam az első 12 hetet.
Végül 13 kg-ot híztam:)
A húgom az első trimeszterben 4 kg-ot hízott, a vége 9 kg lett:)összesen!
Boldog babavárást:):)
Köszönöm szépen a válaszokat!
Szóval akár 2-3 kg is normális lehetne?
Ez elég sok, én azt hittem, hogy max 1-2 kg-ra lehet számítani.
Nah, majd meglátjuk hogy alakul. Még csak a nyolcadik hétben vagyok, egyenlőre nem híztam.
Fogyni nem szeretnék, nem is számítok rá, mert egyrészt eddig még egyáltalán nem vagyok rosszul, másrészt azért, mert elég keményen sportolok, még 1-2 kg leadandó dolog sincs rajtam, a testzsírszázalékom a női minimumon van. Izmos vagyok, szóval ha csökkenne a súlyom az annyit jelentene, hogy izomból veszítettem.
Az előző terhességemet nagyon másképp kezdtem, akkor is normál súlyban voltam, de sport nélkül, nem étkeztem egészségesen és átgondoltam, akkor raktam le a cigit is, így emlékszem, hogy 9. héten a védőnőnél már 4 és fél kilóval több voltam, mint teherbeeséskor. Fogalmam sincs, hogy az első trimeszter végére akkor mennyit híztam, de a teljes terhesség végére 25 kg-ot, ami nem volt túl kellemes.
Szóval a saját tapasztalataimra most nem tudok ebből a szempontból alapozni.
Az első trimeszterben még nem híztam semmit. Szerencsére jól is viseltem, egyáltalán nem voltam hányós, émelygős. Aztán a 22. héten jött fel az első kg, most 3 kilóval vagyok nehezebb, mint baba előtt. Ez szerintem annak is köszönhető, hogy nem vagyok nagyon kívánós, ráadásul kb 5 kg plusszal kezdtem a terhességet. Ja, és rászoktam a mozgásra, ami "normál állapotban" egyáltalán nem volt rám jellemző.
De azért biztos nem úszom meg, a hízás java még hátra van...
27 hetes pocis
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!