Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Híztatok az első trimeszterben...

Híztatok az első trimeszterben? Ha igen, akkor mennyit? Hányós, vagy nem hányós kismamák voltatok?

Figyelt kérdés
Az első trimeszterben egyáltalán idokolt már hízni a baba miatt? Nem a baba súlya miatt, mert az még kevés, de például a megnövekedett vérmennyiség miatt, ehhez hasonlók. Ha igen, akkor mennyi lehet az emiatti súlynövekedés (mert ez végülis nem hízás szerintem)?
2009. júl. 3. 08:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
szia!nem híztam,sőt fogytam 4kilót,amiből eddig (17 hetes vagyok) 1 kg jött vissza.mondjuk én hánytam és nem tudtam enni.nem tudom,mennyi az,ami jó,de nekem annyit mondtak,hogy az egész terhesség alatt 10-12 kg-ot hízhatok.az utolsó 3 hónap alatt jön fel a legtöbb.
2009. júl. 3. 08:33
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Szintén fogytam 5 kgt, mert kihánytam mindent. De később bepótoltam, végül +15 kgmal zártam... Ha híznál, akkor 3-4 kg a normál szerintem.
2009. júl. 3. 09:00
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Nő a méh,a mell,asszem 30 %-kal nő a vérmennyiség.Szerintem ez kb.2-3 kg lehet.Én nem híztam,nem fogytam.3.babát várom és tudom,hogy kb.a 20.héttől húzok majd bele:)Elsőmmel 23 kg-t híztam,másodikkal 11-et(hánytam).Egyik sem volt túl jó!Most igyekszem max 15-öt felszedni:)Imádok jókat enni:))
2009. júl. 3. 09:12
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én fogytam 5 kg, végig hánytam az első 12 hetet.

Végül 13 kg-ot híztam:)

A húgom az első trimeszterben 4 kg-ot hízott, a vége 9 kg lett:)összesen!

Boldog babavárást:):)

2009. júl. 3. 09:14
 5/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Szóval akár 2-3 kg is normális lehetne?

Ez elég sok, én azt hittem, hogy max 1-2 kg-ra lehet számítani.

Nah, majd meglátjuk hogy alakul. Még csak a nyolcadik hétben vagyok, egyenlőre nem híztam.

Fogyni nem szeretnék, nem is számítok rá, mert egyrészt eddig még egyáltalán nem vagyok rosszul, másrészt azért, mert elég keményen sportolok, még 1-2 kg leadandó dolog sincs rajtam, a testzsírszázalékom a női minimumon van. Izmos vagyok, szóval ha csökkenne a súlyom az annyit jelentene, hogy izomból veszítettem.

Az előző terhességemet nagyon másképp kezdtem, akkor is normál súlyban voltam, de sport nélkül, nem étkeztem egészségesen és átgondoltam, akkor raktam le a cigit is, így emlékszem, hogy 9. héten a védőnőnél már 4 és fél kilóval több voltam, mint teherbeeséskor. Fogalmam sincs, hogy az első trimeszter végére akkor mennyit híztam, de a teljes terhesség végére 25 kg-ot, ami nem volt túl kellemes.

Szóval a saját tapasztalataimra most nem tudok ebből a szempontból alapozni.

2009. júl. 3. 09:29
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én még csak 6 hetes vagyok, de már híztam másfél kg-ot. Vagyis nem híztam, mert nem zsír, de nem fér a hasam a nadrágjaimba és 2 számmal nagyobb melltartó kell, mint eddig. Valószínűleg a vér is képződik már pluszban, mert rengeteget iszom, de nem jön ki a nagyja és nem vizesedem. De egyelőre nem aggódom, mert a doki sem :-) Amúgy nem vagyok még hányós csak egész nap émelygős és most vagyok 64 kg.
2009. júl. 3. 10:25
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Én az első trimeszter végére 3 kilót híztam.Az orvos nem szólt érte.Nem hánytam, és egyszer sem voltam rosszul.
2009. júl. 3. 10:50
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Szia,én most vagyok 17 hetes,eddig az elején lement rólam 4 kg,abból 2 jött vissza eddig.Nem hánytam,de a vizre sem birtam ránézni kb.a 10-ik hétig.De nem aggódom,mert ő már a 3.babánk,az első kettőnél is fogyással indultam és a végére mind a kettővel 13-13 kg-ot hiztam.
2009. júl. 3. 12:15
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Az első trimeszterben még nem híztam semmit. Szerencsére jól is viseltem, egyáltalán nem voltam hányós, émelygős. Aztán a 22. héten jött fel az első kg, most 3 kilóval vagyok nehezebb, mint baba előtt. Ez szerintem annak is köszönhető, hogy nem vagyok nagyon kívánós, ráadásul kb 5 kg plusszal kezdtem a terhességet. Ja, és rászoktam a mozgásra, ami "normál állapotban" egyáltalán nem volt rám jellemző.

De azért biztos nem úszom meg, a hízás java még hátra van...

27 hetes pocis

2009. júl. 3. 13:18
 10/13 anonim válasza:
SZIA, en a 10 het vege fele vagyok, s eddig ugy 2, 2,5 kg-t szedtem fel. Nem tudom hogy ez jo e, de talan realis meg.
2012. márc. 1. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!