Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kb hany ujnyi az amikor nem...

Kb hany ujnyi az amikor nem reped az anyuka, meg nem vagjak?

Figyelt kérdés
Egyszoval termeszetesen megszul seb nelkul.
2012. jún. 7. 12:22
 1/7 anonim ***** válasza:

Ha jól emlékszem 10 ujjnyi, de nem biztos.

Valahol kötelező a vágás, mindegy mennyire vagy tágulva.

2012. jún. 7. 12:24
 2/7 anonim ***** válasza:
57%
Ez nem a méhszáj tágulásán múlik.
2012. jún. 7. 12:24
 3/7 Sókristály ***** válasza:

Pont azt akartam írni, amit a 2. A méhszáj kb. 10 ujjnyira képes kitágulni, akkor mondják, hogy elsimult, eltűnt a méhszáj.

A gátmetszés, repedés meg annak a függvénye, hogy mennyire rugalmasak a szövetek, és hogy milyen finoman segítik a világra a babát.

Az viszont tény, hogy vannak kórházak, ahol még többedik szülésnél is kötelező a vágás.

2012. jún. 7. 12:30
 4/7 anonim ***** válasza:

Tágulásnál a méhszájat "mérik", nem a hüvelyt.

És nem 10 ujjnyi a vége, hanem 5, ami kb. 10 cm-nek felel meg.

Az meg, hogy reped és/vagy vágni kell, nem ezen múlik, hanem az orvos, szülésznőn, a babán és a genetikán, magyarul minden máson...

2012. jún. 7. 12:58
 5/7 anonim ***** válasza:
Kicsit meglepődtem a 10 ujjnyi (:D) táguláson, ami igazából csak 5, és kb 10 centi, ahogy az előttem szóló írta. :) Nem a táguláson múlik. Én pl kitágultam teljesen, méhszáj elsimult, mégis vágtak, ennek ellenére pedig repedtem kívül-belül nem is kicsit.
2012. jún. 7. 13:18
 6/7 anonim ***** válasza:

Első vagyok, csak azért mertem írni 10-et mert úgy emlékszem a doki azt mondta, ezek szerint nem.

Akkor bocsánat hogy hülyeséget írtam!:)

2012. jún. 7. 14:11
 7/7 Sókristály ***** válasza:
Tök vicces, hogy egy az ujjnyi kifejezés ragad meg a fejekben, látjátok, az enyémben is :-) Most csak úgy egymás mellé tettem a két kezem ujjait. Hát nyomni sem kellett volna, az tuti.
2012. jún. 7. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!