Mennyit illik vagy kell adni a szülésnél? (Többi lent)
A Bajcsyban fogok szülni, a X. kerületben, de nincs sem fogadott orvosom, sem pedig szülésznőm. Mennyit kell ebben az esetben adni nekik és mikor kell az összeget odaadni?
32hkm
Nekem sem lesz fogadott orvosom, nem fogok adni semennyit senkinek.
Amúgy sem tehetnénk meg és az elveim is mást mondanak.
Mi az, hogy adni "kell" nekik??
Kapnak ők rendes fizetést.
Nekem se ad senki plusz pénzt, ha adok 10deka párizsit a boltban, pedig egy orvos jóval több bért kap, mint egy eladó...
Nem kell adni, ha nem akarsz, nem fog senki semmit szólni, hogy adtál-e vagy sem, úgyis a végén szokták adni. A fogadott orvosnak azért adnak, mert nem munkaidőben megy be levezetni a szülést, azaz felkéred rá, hogy ne az ügyeletes, hanem ő vezesse le a szülést, nem lenne kötelessége. Az más tészta, hogy erről kéne számlát is adni. De ezért is "hálapénz". Viszont, én személy szerint, ha úgy alakult volna és ügyeleten szültem volna, és minden rendben lenne, akkor adtam volna hálapénzt orvosnak és szülésznőnek is, hálából. De tényleg nem fontos adni. Egyébként változó, hogy mennyit szoktak adni ügyeleteseknek. Szülésznőnek átlagosan 10-20 ezret, orvosnak 20-40 ezret.
Kedves első hozzászólóval annyiban nem értenék egyet, hogy a hasonlat nem túl szerencsés. Egy orvos és egyeladó munkája között nagyon nagy különbség van. Milyen felelősség van egy eladón? Életekről dönt? Egy orvos életeket ment, a betegei egészségéért és életéért felelős. Azért nagy különbség van a párizsi és az élet-halál között...
Orvos vagyok: ne adj senkinek.
/Elsőnek: nem keresek sokkal többet, mint egy eladó. Jelenleg szakorvosjelöltként 110 ezer forintot kapok. És mielőtt jön - hálapénzt sem.)
Mi rögtön a szülés után adtuk, de nem volt tervezett, hogy adni fogunk, csak úgy éreztük, hogy megérdemlik.
előző
Én ugyanúgy gondolom, mint a 2-es hozzászóló.
Én a dokinak 20-40 között adok majd, persze attól függően, hogy lelkiismeretes lesz a doki és minden szempontból meg leszek vele elgégedve.
Szülésznőnek, ha figyel ránk és segítőkész lesz, 10-20 között.
Majd akkor-ott döntjük el, nem zárom le a borítékot ;)
Ha nagyon nem leszek megelégedve, nem kapnak semmit. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!