Az új babaruhákat egyesével mosod ki kézzel, az esetleges szín engedés ne okozzon gondot vagy mindet egyben a mosógépben?
Ha nincs közte olyan ami foghat akkor egybe a mosógépben.
Én sose "takarítottam ki" a mosógépet mielőtt kimostam a lányom ruháit.Mi baja lehetne tőle?
A kislányom ruháit külön mosom még most is pedig már elmúlott 2 éves,folyékony ariellel.Még öblítőt se használok neki.Nagyon érzékeny a bőre.
Ha "gyanús" a ruha, hogy fogni fog, akkor átöblítem a mosdónál. Ha engedni akar a színe, akkor az rögtön megmutatkozik. Ha nem enged, akkor be a mosógépbe!
A másik kérdésre nem tudok válaszolni, de engem is érdekelne. Én pld a kávéfőzőt ecetes vízzel szoktam átmosni.
1.vagyok
Ecettel átmosni a mosógépet igazán vízkő miatt szokták.
Ha nagyon ragaszkodsz hozzá hogy a gyerekruhák előtt tisztítsd a mosógépet akkor szerintem az is elég ha elindítod üresen a mosógépet,60 fokon.
Én csap alatt ellenőrzöm, h engedi e a színét, pici langyosvíz rá, összedörzsölöm, és ha engedi máris színes víz jön belőle.
Aztán az új ruhácskákat én 30 perces gyorsprogramon mosom.
Gyerekruháknál mindent együtt mosok, fehéret, színeset is, nem külön.
A mosógép dobját meg domestossal szoktam áttörölgetni.
Nem szabad ennyire a széltől is óvni, hogy még a mosógépet is kitakarítod stb..
Régen se csinálták.
De azt viszont ajánlom, hogy ne ezekkel a ma divatos mosóporokkal moss, mert ezek viszont árthatnak. Vegyél mosószappant, szépen mos, és természetes.
Szia! Azért általában a babaruháknak nem olyan élénk a színük, hogy eresszenek, én mindig mosógéppel mosom őket, 40 fokon és még sosem volt belőle gond, nagyon szép állapotban van mind! (A fehéreket, pl. textilpelus, body-k, meg 60 fokon.) Pedig télen még a szárítóba is betettem őket.
Igaz, hogy nem kell a széltől is óvni, és én se mostam ki a mosógépet üresen, hiszen úgyis mindig tiszta minden mosás után. Nem lesz semmi baja a Kisbabádnak akkor sem, ha nem mosod ki, ne félj. :)
Jó babázást kívánok Neked!!!
Én simán bedobáltam az összeset mosógépbe, külön a színeseket és külön a fehéreket. Semmi nem engedte a színét, a babaruhák általában nem szokták, szerintem az a bőre miatt is problémás lenne, ha ilyen könnyen kijön belőle a festék, gondolom azért is figyelnek erre oda fokozottabban a babaruháknál.
Én 90 fokon ecettel, üresen mostam át a gépet, mielőtt elkezdtem mosni a babaruhákat. Ez tutira fertőtleníti az egész gépet. Utána a szűrőt is kitisztítottam.
"ne ezekkel a ma divatos mosóporokkal moss,mert azok árthatnak"
Mit árthat?
Én írtam hogy születése óta külön folyékony ariellel mosom a lányom ruháit,öblítő nélkül.Semmi baja nem volt sose tőle,pedig nagyon érzékeny a bőre.
Egyszer vettem Dreft Baby-t ami kimondottan babáknak való.Csalánkiütéses lett a kislányom tőle.Nem biztos hogy a mosószappan is annyira jó lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!