Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mitől lesz valakinek nagy...

Mitől lesz valakinek nagy babája, valakinek meg nem?

Figyelt kérdés

Most a súlyára gondolok, hogy miért "kövér" az egyik újszülött, a másik meg miért nem.

Az anya többet eszik, attól?

gondolom a hosszúsága azon múlik hogy milyen magasak a szülei

A kövér anyáknak nagyobb eséllyel lesz kerekdedebb gyerekük, mint pl. az olyan anyának aki sovány és nagyon nehezen hízik? vagy ez abszolút független ettől?

2012. máj. 31. 13:14
 1/6 anonim ***** válasza:

Placentától függ minden.

Ha a placenta áteresztöbb akkor nagyobb lesz a baba, ha a placenta kevésbé áteresztö kisebb lesz a baba.

DE pont ezért kell megfeleleöen étkezni mert ha a placenta áteresztöbb, és az anya tömi magát édeséggel, zsírossal a baba nem kicsit lesz nagyobb hanem óriási.

Amiért veszélyes is lehet, mert a placenta a ckrot átengedi, de hozzá az inzulint a baba termeli. Vagy is egy vele született cukorbetegségnek elég nagy kockázata van ha az anya nem megfelelöen táplálkozik.

Az étkezés véül is arra vonatkozik, hogy ne kettö helyet egyen az ember. Àllja meg ha éppen heteken keresztül csokit képes csak enni.

Vagy is egyen változatosan, és normál mennyiséget. Persze semmi nem történik ha egy délután bevág egy tábla csokit, mikor hetekig rá sem néz. De pl minden nap egy tábla vagy több már ártalmas is lehet.

2012. máj. 31. 13:19
 2/6 anonim ***** válasza:
Az én babám 4260g-al született,nem vagyok hízékony,vékony alkat vagyok,szedtem terhesvitamint.Azt hittem ettől van,de sok ismerősöm ugyanúgy szedte és 3 kg alatti babájuk lett. Olyat is hallottam hogy a nem kezelt cukrosoknál lehet még nagy baba,tudtommal nekem nincs ilyen problémám.
2012. máj. 31. 13:20
 3/6 anonim ***** válasza:
Szerintem genetikától és a vitaminoktól függhet. Én 48kgval lettem terhes, 61kgval mentem szülni. Nem ettem többet terhességem alatt, mint amúgy, sőt figyyeltem arra, hogy milyen minőségűt eszek. Rengetek halat ettem (nagyon nagyon kívántam) és rengeteg zöldséget. A babám 3.3kg lett és 53cm, és mégis pici hasam volt.
2012. máj. 31. 13:22
 4/6 A kérdező kommentje:

én sajnos nem bírom ki hogy ne egyek mindennap valami édeset. szinte csak gyümölcsöt és csokit eszek.

mondjuk nem voltam soha nagyétkű és az ideális súlyom alsó határánál vagyok.

lehet hogy akkor nagy lesz a baba?

2012. máj. 31. 13:23
 5/6 anonim ***** válasza:

A magasságomhoz ideális súlyhoz képest 4 kg plusszal estem teherbe, annyira nem vészes. alacsony vagyok 156 a férjem 175 cm körül, rajta is talán 4-5 plussz.

Próbáltam egészségesen, nem kettő helyett étkezni,de a nasi nekem is lecsúszott mindig:):) cukrom koleszterinem rendben volt végig.

10nap túlhordással szültem egy közel 4 kg-os és 55 cmes gyönyörű nagy leányzót!!!!Volt meglepődés!!

És a méhlepényem nagyon szuper állapotban volt(doki mondta).

Most ismét kismama vagyok, kevesebbet híztam eddig,mint a lányommal, de most is ugyankkaorára saccolják a babát,mint az elsőt!!!

2012. máj. 31. 14:17
 6/6 krisztivan ***** válasza:

Genetika:-) Nálunk az anyukák,nagymamák mind alacsonyak és viszonylag törékeny testalkatúak.A férfiak viszont magasak és nagydarabok még most ,kicsit öregecskén is:-))

Az összes baba nagynak és hosszúnak született.Kivéve a legkisebb hugom,Ő csak 3,2 volt:-))

2012. máj. 31. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!