Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha veszek kalcium pezsgőtablet...

Ha veszek kalcium pezsgőtablettát vagy tablettát akkor azt a baba szervezete tudja hasznosítani hogy ne az én szervezetemből szívja le? Mit tanácsoltok? 8+1 hkm

Figyelt kérdés

2012. máj. 29. 20:24
 1/7 anonim ***** válasza:

Hosszútávon nem jó szedni a kálciumot, mert begörcsölhetsz tőle (pl. izomgörcs)

Ha amúgy egészséges vagy, és vegyesen táplálkozol, panaszod nincsen, akkor nem kell szedni. Inkább szedj terhesvitamint, abban van valamennyi, de mégsem olyan sok, hogy gondot okozzon.

2012. máj. 29. 20:28
 2/7 A kérdező kommentje:
és terhesvitamint tudsz javasolni ami nem túl drága és jó is? nekem nem mondott semmit sem az orvosom :( meg ami még érdekelne, hogy a hasszurkára azt hallottam jó a magnézium, az tényleg jó rá? abból hány mg-os érné meg ennyi idősen és hány naponta lenne tanácsos szedni?
2012. máj. 29. 20:31
 3/7 anonim ***** válasza:

Én Elevitet szedtem, eü. kártyára vettem. Nekem bevált, de van még többféle vitamin is (Femibion, Gravida, Eurovit és még jó pár...)

Magnézium tényleg jó szurkálásra, görcsökre. Én napi egyet szedtem. Aztán később sokat keményedtem, akkor a doki 3x1-et javasolt naponta, de ez már úgy a 30. hét körül volt.

2012. máj. 29. 20:35
 4/7 anonim ***** válasza:
Az lemaradt, hogy én magnesii citricit szedtem. Ez 500 mg-os.
2012. máj. 29. 20:36
 5/7 anonim ***** válasza:

Egyik sem olyan drága.Az Elevitet egy hónapra 2038ft-ért veszem. A Gravida (én azt nem bírtam) az 2300ft-t körül van.

Ha nagyobb kiszerelésben veszed akkor olcsóbb.Az Elevit úgy kb 5400ft-t körül van a 90db-os.

Amire figyelned kell az nem a kálcium hanem a folsav. Ha nem veszel terhesvitamint akkor ezt szedd.

Én nem szedek külön kalciumot még, de én napi 6-8 dl tejet iszok.

20hkm

2012. máj. 29. 21:47
 6/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :)
2012. máj. 30. 05:20
 7/7 anonim ***** válasza:

Haskeményedésre, hasi görcsökre magnéziumot szoktak javasolni. az én orvosom alapból ha nincs panasz, Magne B6-ot, napi 2-3-at. Amikor elkezdett keményedni a pocakom, akkor emeltünk rajta ill. váltottunk: Magnesii Citricire, ez erősebb és jóval olcsóbb is, de orvossal beszéld meg.

A kalciumtól, hacsak nem ész nélkül szeded, nem görcsölsz be, ugyanis a vége felé pont ezt javasolják lábikra görcsökre.A plusz kalciumot is orvossal egyeztetve, mert gyorsíthatja a lepény öregedését, meszesedését.

A kalciumot és mindent amit beveszel, a szervezted bontja le, a baba elveszi, ami neki kell, ha rendelkezésére áll a szervezetedből neked pótolnod kell.

Én a drágább vitamint választottam a jód és omega 3 tartalma miatt, mivel ebben nincs vas és kalcium, azt külön szedem mellé, ez havonta 8ezer kb.

35 hetes kismama

2012. máj. 30. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!