Nagy baba = egészséges baba?
Én alátámasztom a nagy baba=egészséges baba dolgot. :))
A lányom 4 éve 4180 g-mal és 56 cm-rel született, makk egészségesen!
A fiam 16 hónapja 4700 g-mal született szintén makk egészségesen. :))
Nem voltam cukros, terhesvitamint sem szedtem, csak folsavat, figyeltem az étkezésre, nem is híztam sokat, tizenegynéhány kilót, de ugye ebből már mindjárt -4 a gyerek.
Persze csináltak utána mindenféle vizsgálatot, mert nagy babáknál kötelező, de minden rendben volt.
Nálunk semmiféle vizsgálatot nem csináltak,pedig a lányom majdnem taposta az 5kilót mikor megszületett! 55cm volt,jó kis tömzsi baba,és csak 3,5 napot töltöttünk kórházban.
Ha magunkból indulok ki akkor állíthatom hogy a "nagy baba=egészséges baba". Persze nem a súly számít!:)))
12kg híztam a terhesség alatt,és nem voltam soha cukros. A terhesvitamint szedtem,de nem hiszem hogy attól nőtt ekkorára. A lányom makk egészségesen született,nem volt sárga,minden rendben volt. Senki nem mondta hogy a súlya miatt meg kéne vizsgálni!
Soha még a 4D-n sem mondták hogy óriás baba lesz,az orvosom is max 4200g-ra saccolta. Ahhoz képest mindenki pislogott mikor megszületett.
Egyáltalán nem beteges,és most 2évesen is jóval átlag feletti méretekkel rendelkezik(18kg,100cm).:-)
Ez így abszolút nem igaz, sőt, a nagy súlyú baba utalhat egy csomó problémára, pl cukorbetegségre.
Nem a súlyon múlik a baba egészsége.
Pl. az én babám 2150 grammal született 37 hétre, teljesen egészséges, még csak be sem sárgult. Egyszerűen csak ilyen alkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!