Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagy baba = egészséges baba?

Nagy baba = egészséges baba?

Figyelt kérdés
2012. máj. 29. 15:35
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
De, nagyon tömzsi volt. :D
2012. máj. 29. 16:10
 12/18 anonim ***** válasza:
12%

Én alátámasztom a nagy baba=egészséges baba dolgot. :))

A lányom 4 éve 4180 g-mal és 56 cm-rel született, makk egészségesen!

A fiam 16 hónapja 4700 g-mal született szintén makk egészségesen. :))

Nem voltam cukros, terhesvitamint sem szedtem, csak folsavat, figyeltem az étkezésre, nem is híztam sokat, tizenegynéhány kilót, de ugye ebből már mindjárt -4 a gyerek.

Persze csináltak utána mindenféle vizsgálatot, mert nagy babáknál kötelező, de minden rendben volt.

2012. máj. 29. 16:21
 13/18 A kérdező kommentje:
És miért kötelező mindenféle vizsgálat nagy babáknál? Mekkorától számítva kell mindenféle vizsgálat?
2012. máj. 29. 16:30
 14/18 anonim ***** válasza:
Úgy tudom, 4,5 kg felett néznek ezt-azt, de ne gondolj semmi ijesztőre! Az én fiam 4200 gr + 57 cm-el született, hihetetlenül erős, fejlett és egészséges azóta is (21 hónapos).
2012. máj. 29. 16:38
 15/18 anonim ***** válasza:
Uccsó vagyok, nekünk nem volt jó az újszülött méreből semmi, pl. sapka sem :-) Újszülött pelenka olyan volt rajta, mint tökön a gyűszű :-)
2012. máj. 29. 16:40
 16/18 anonim ***** válasza:

Nálunk semmiféle vizsgálatot nem csináltak,pedig a lányom majdnem taposta az 5kilót mikor megszületett! 55cm volt,jó kis tömzsi baba,és csak 3,5 napot töltöttünk kórházban.

Ha magunkból indulok ki akkor állíthatom hogy a "nagy baba=egészséges baba". Persze nem a súly számít!:)))

12kg híztam a terhesség alatt,és nem voltam soha cukros. A terhesvitamint szedtem,de nem hiszem hogy attól nőtt ekkorára. A lányom makk egészségesen született,nem volt sárga,minden rendben volt. Senki nem mondta hogy a súlya miatt meg kéne vizsgálni!

Soha még a 4D-n sem mondták hogy óriás baba lesz,az orvosom is max 4200g-ra saccolta. Ahhoz képest mindenki pislogott mikor megszületett.

Egyáltalán nem beteges,és most 2évesen is jóval átlag feletti méretekkel rendelkezik(18kg,100cm).:-)

2012. máj. 29. 17:38
 17/18 anonim ***** válasza:

Ez így abszolút nem igaz, sőt, a nagy súlyú baba utalhat egy csomó problémára, pl cukorbetegségre.

Nem a súlyon múlik a baba egészsége.

Pl. az én babám 2150 grammal született 37 hétre, teljesen egészséges, még csak be sem sárgult. Egyszerűen csak ilyen alkat.

2012. máj. 30. 01:28
 18/18 anonim ***** válasza:
Nem hinném.Szerintem inkább az határozza meg,kinek mekkora lesz a baba,hogy anyuka/apuka mekkora súllyal született.PL aki nagyom magas,ne számítson 46cm-es babára..és fordítva.Persze ez nem mindig igaz,de általánosságban elmondható.Én nagyon kis súllyal születtem,mégis egészséges vagyok.Kisfiam norm.súllyal született,és nem az...
2012. jún. 25. 10:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!