Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyi ideig "kötelező"...

Mennyi ideig "kötelező" szülés után otthonmaradni a kicsivel?

Figyelt kérdés
Nagycsaládos anyuka vagyok, decembertől mennék vissza dolgozni. Védekezés mellett ismét Kisbabát várok...Nagyon az abortusz ellen agyok, meg szeretném tartani a kicsikét, de a munkahelyemen egy újabb GYES-GYED-et nem tolerálnak, így munkanélküli lennék. Mennyi az a minimum idő, hogy vissza tudjak menni dolgozni a szülés után?
2012. máj. 25. 11:33
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem minimum 6 hét. Bár ha szopizni fog akkor hogy oldod meg? :( Kár, hogy a munkahelyek már nem tolerálják a gyermekes anyákat. A mi környékünkön már 1 gyereknek nem örülnek ha lesz! :(
2012. máj. 25. 11:48
 2/5 anonim ***** válasza:
82%

"a munkahelyemen egy újabb GYES-GYED-et nem tolerálnak" a gyed nem tolerancia kérdése. Mégis mit tehetnének veled? Ki nem rúghatnak, ha bejelented a terhességedet, legfeljebb akkor, amikor visszamégy.

És ha otthon hagyod az újszülött babádat, és visszamégy dolgozni, akkor megint csak kirúghatnak, és mivel nagycsaládos vagy, sanszos, hogy meg is fogják tenni. Akár a szülés utáni napon is elmehetsz dolgozni, ha akarsz, csak azt tudjad, hogy akkor semmire nem leszel jogosult a kicsi után, még gyesre sem. Apuka meg csak a tgyásnak megfelelő idő után mehet gyedre, ha így gondoltátok.

Gondold át szerintem újra, ha vállalod azt a kisbabát, akkor jó lenne, ha maradnál vele otthon, amíg csak igényli.

LÉnyegében az a kérdés, hogy a kicsi a fontosabb, vagy egy olyan munkahely, ahol már most is rezeg a léc, mert abban biztos lehetsz, hogy az első adandó alkalommal ki fognak tenni.

Inkább maradj otthon két éves koráig, és utána egyezz meg a munkahelyeddel, kifizetik a felhalmozott szabikat, a végkielégítést, a felmondási időt, és elkezdhetsz másik állást keresni. A kecske is jóllakott és a káposzta is megmaradt.

2012. máj. 25. 12:12
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Én most várom 3.at. Szülésig dolgozom. Dec 23ra vagyok kiírva, dec elején még lezárom a hónapom (első két gyereket 2 héttel túlhordtam, velük is a 38. hétig dolgoztam).

Tgyáson leszek itthon, és júliustól váltunk apával, és apa megy GYEDre 2 éves koráig, utána bölcsi.

Nagyokkal én voltam otthon, de csak 1 évig, utána kezdték a bölcsit.

2012. máj. 25. 12:52
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Háááát... Nekem 8 hónapos korában muszáj visszamennem, és bölcsis lesz, de még ezt is borzasztó korainak érzem, és a szívem szakad meg érte...
2012. máj. 25. 13:14
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Sajnos a munkahelyemen fix időre kötnek szerződést, és ha nem megyek vissza nem tudják tovább tartani a helyemet. Napi 5-6 órát kellene dolgoznom, de erre a munkahelyre szükségem van a viszonylag jó fizetés miatt. Apuka otthon tudna maradi a kicsivel, tejcim mindig volt bőven, legfeljebb majd többször fejek...Mindegyik gyerkőc 6 hónapos koráig anyatejen kívül mást nem kapott! :-)
2012. máj. 27. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!