Mennyi ideig "kötelező" szülés után otthonmaradni a kicsivel?
"a munkahelyemen egy újabb GYES-GYED-et nem tolerálnak" a gyed nem tolerancia kérdése. Mégis mit tehetnének veled? Ki nem rúghatnak, ha bejelented a terhességedet, legfeljebb akkor, amikor visszamégy.
És ha otthon hagyod az újszülött babádat, és visszamégy dolgozni, akkor megint csak kirúghatnak, és mivel nagycsaládos vagy, sanszos, hogy meg is fogják tenni. Akár a szülés utáni napon is elmehetsz dolgozni, ha akarsz, csak azt tudjad, hogy akkor semmire nem leszel jogosult a kicsi után, még gyesre sem. Apuka meg csak a tgyásnak megfelelő idő után mehet gyedre, ha így gondoltátok.
Gondold át szerintem újra, ha vállalod azt a kisbabát, akkor jó lenne, ha maradnál vele otthon, amíg csak igényli.
LÉnyegében az a kérdés, hogy a kicsi a fontosabb, vagy egy olyan munkahely, ahol már most is rezeg a léc, mert abban biztos lehetsz, hogy az első adandó alkalommal ki fognak tenni.
Inkább maradj otthon két éves koráig, és utána egyezz meg a munkahelyeddel, kifizetik a felhalmozott szabikat, a végkielégítést, a felmondási időt, és elkezdhetsz másik állást keresni. A kecske is jóllakott és a káposzta is megmaradt.
Szia
Én most várom 3.at. Szülésig dolgozom. Dec 23ra vagyok kiírva, dec elején még lezárom a hónapom (első két gyereket 2 héttel túlhordtam, velük is a 38. hétig dolgoztam).
Tgyáson leszek itthon, és júliustól váltunk apával, és apa megy GYEDre 2 éves koráig, utána bölcsi.
Nagyokkal én voltam otthon, de csak 1 évig, utána kezdték a bölcsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!