Ki hogyan szedte terhessége alatt a MALTOFER FOR rágótablettát? Milyen értéknél írta fel neked az orvos?
Én 2x1 szedek,de nekem senki nem mondott semmit,hogy hogyan kell szedni.Én nem is rágom szét csak lenyelem,mint más gyógyszert,főleg evés után.Egyébként ahogy idősebb kismama lettem,nekem is /hiába szedem/rosszabb lett az értékem.A védőnőm azt javasolta,hogy próbáljam inkább élelmiszerrel pótolni.pl.cékla
28 hetes kismama
Szia!
Biztos, hogy nem a folyadék miatt lett rosszabb az eredményed. Nekem a nődokim írta fel úgy a 23. hét környékén, mert nekem már akkor vérszegénységet mutattak ki (nem tudom a pontos értéket), elkezdtem szedni 2*1-et, de az orvos nem mondta, hogy étkezések közt hogy vegyem be. Én reggeli és vacsora után veszem be úgy fél órával és utána kb. fél óráig nem eszek, nem iszok. Amúgy a védőnő azt mondta, hogy a tejtermékek nem engedik beépülni a vasat, ha sokat fogyasztok belőlük. Így arra is ügyelni kell hogy előtte, utána tejet és tejterméket ne fogyassz. Meg az is fontos, hogy csak a kellő C vitaminnal tud beépülni ill. azt is olvastam hogy folsav nélkül sem tud felszívódni:-( Szóval nagyon sok mindentől függ, hogy beépül-e vagy sem a szervezetedbe. Én ezért még mellé eszem bogyós gyümölcsöket, zöldségeket, olajos magvakat. Ezekben természetes vas van, az hatékonyabb, mint a tabletta. Szerintem próbálkozz ezekkel is!
Ja, amúgy Én szopogatom a tablettát, mint egy cukorkát. Ezt javasolta a doki...
Üdv!
39 hetes km
előző
Mellette bevettem egy c-vitamint, az segíti a vas felszívódását.
Szia!
Kaja után vegyél be egyet akár egészban is napi kétszer. Utána igyál narancslevet!
Szijasztok. Én 7hetes kismama vagyok, és már most az első laboreredményemben vérszegény vagyok, pedig eddig semmi ilyesmi bajom nem volt. Nekem is ezt a gyógyszert írták fel, de napi 1et! hangsúlyozta az orvos!
ui: grat. minden leendő anyukának:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!