Lett valakinek a babájának baja abból, gogy plexus cysták voltak a kis fejében?
Azt tudom, hogy egy ismerősöm babájának (magzatának) szintén volt. A doki azt mondta neki, h a ciszták tulajdonképpen majdnem minden baba fejében kifejlődnek, de ahogy változik az agykamrák szerkezete szépen fel is szívódnak, ezért külön nem is ijesztgetik ezzel a kismamákat. Csakis akkor van jelentősége, ha egy bizonyos idő után (ezt a dokik tudják) is megmarad vagy továbbnő, de ez a nagyon ritka esetek közé tartozik.
Azért ellenőrizni fogják még ezt uh-n, ill. doki véleménye biztosabb. (szonográfus azért nem szakképzett doktor, ill. nem mind)
Három gyermekem van,mind a háromnak volt a 18hetes UH-n plexus cista a fejében. A nagynak és kicsinek csak ezen az egy uh-n látszódott, a középsőnek viszont még 24hetesen is, utána eltűnt, de 30hetesen újra láttuk, még 36hetesen is, viszont 38hetesen már teljesen eltűnt neki. SZületése után csináltak koponya UH-t neki- ott sem látszódott.
A PLexus cisztára nekem azt mondták, hogyha csak az egyik féltekében látszik az agyban, és bizonyos méret alatt van(ezt már elfelejtettem, mekkora), akkor nem kóros, kb a babák 80%-ának van, és ezeknek a babáknak a 95-98%-ának felszívódik teljesen magától, csak figyelemmel kell tartani.
Ne aggódj, semmi baj nem lesz!
Az én kislányomnál is találtak a 18. heti UH-n mindkét oldalt, nyomon követték, sokáig (kb.32.hét) látszódott, de fokozatosan csökkent. Születése után csináltak koponya UH-t neki, ott sem látták. Most 21 hónapos, nagyon okos, folyékonyan, mondatokban beszél, mozgása is rendben van, semmi gond nem volt vele.
Szóval nem kéne aggódnod, bár tudom, mondani könnyű, én végig izgultam a terhességem, és hála az égnek fölösleges volt, mert kutya baja.:) És tényleg azt mondta több doki is (köztük dr. Hajdu Krisztina is), hogy gyakran előfordul és ha más rendellenesség, pl. agykamra tágulat, stb. nem társul hozzá, akkor egyéb teendő nincs, mint figyelni és majd eltűnik.
Szia! Nyugi fel fog szívódni.Nálunk is találtak a 20. héten cisztát a kisfiam fejében. 1,5 hét múlva már nyoma sem volt.
39+4hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!