19 hetes ikres kismama vagyok. Az AFP jó magas lett 3,67 MOM de ez jó ikreknél, azt mondják. Mi a tól - ig határ ikreknél?
Működik-e az AFP ikerterhesség esetén is?
Igen, működik, de csak kettesikreknél. Mivel az AFP-t ebben az esetben két magzat termeli, így az értéket kettővel elosztva megkapjuk az átlagukat. Ikrek esetén az előbbieknél sokkal pontatlanabb a vizsgálat, mivel egy kétpetéjű ikerpár esetén például az egyik magzatnál lévő alacsony AFP, valamint a másik magzatnál termelődő magas AFP kompenzálják egymást és normál középértéket kapunk az anyai vérből.
Szia.Én is ikreket várok 28.hét. Münchenben lakom és itt már (Sőt külföldön több helyen) nem csinálnak AFP-t és amikor megkérdeztem, hogy lesz-e terheléses cukorvizsgálatom (az elsőt még otthon szültem és átestem ezeken) úgy nézett rám, mint 1 hülyére és kérte, hogy részletesen mondjam el, hogy ez miből állt. Több helyen olvastam, hogy mivel az AFP ikreknél pontatan csak a kismamák riogatására szolgál. Szóval semmi para.
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!