Munkanélküli vagyok március 4-én megszünt a munkanélküli segélyem, azóta fizetem magam után a tb. -t, most kiderült hogy terhes vagyok, így mi jár, vagy megkérjek egy rokonomat jelentsen be szülés előtt, de azt is 1 vagy 2 hónappal előtte?
Gyest kaphatsz és családi pótlékot is, mert ezek alanyi jogon járnak. Ez kb. 38 000 Ft. És amikor megszületik a kicsi, ezután nem kell már a tb-t sem magad után fizetni. De mondjuk azt sem értem, hogy miért fizeted, ha munkanélküli vagy, nincs jövedelmed és regisztrálva vagy a Munkaügyi Központban, akkor a Polgármesteri Hivatalban igényelheted, hogy szociális alapon ne kelljen tb-t fizetned. Mondjuk ennek is vannak feltételei, de meg lehet próbálni, mert azért annak a 6000 párszáz forintnak biztos lenne jobb helye is így, hogy jön a baba.
Ha be is jelentenek, kell majd egy kellő számú biztosítási jogviszonyban töltött nappal rendelkezned, hogy gyed-et kaphass. Ha nincs meg, akkor nem kapsz gyedet, hiába jelentettek be.
Ha jól tudom, gyedet csak akkor kaphatnál, ha folyamatos lenne a munkaviszonyod, ha most jelentene be is már lenne több mint 2 hónap biztosítás nélküli időd.
Így sajnos azt nem kaphatsz, hiába jelentenek be az utolsó hónapokra... :(
Javítsatok ki, ha rosszul tudom!!
Fú, szegény, nem vagytok egyszerű helyzetben.
Az utolsó arra gondolt, hogyha a férjed fizetése kevés (vagyis az 1 főre eső fizetésetek), talán lehetne az önkormányzatnál valamiféle álláskeresési segélyt igényelned, akkor nem kellene a tb-t sem fizetned és legalább bejönne egy kis pénz.
De a babázás alatt csak a gyes és a családi pótlék jön majd, azzal tudsz csak számolni, az a 37ezer körüli a babára, + a családi a másik kettő gyerkőcre.
Tanácsot én nem tudnék adni, Ti tudjátok, férjed mennyit keres, el tudnátok-e tartani a 3. babát is.
Kívánom, hogy jó döntést hozzatok!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!