Kismamák! Egy tétel kidolgozásában kérném a segítségetek! (? )
A tételem címe Az ember egyedfeljődése és az abortusz vonatkozásai.
Az egyedfejlődésbe beleírtam a magzati és a szülés utáni fejlődést, de az abortusz témában nem vagyok jártas. Egyátalán mennyire mélyen menjek bele?
Ti mit írnátok bele? Szerintem 5-6mondat elég lenne.
Én annyit tudok róla, hogy az embrionláis fejlődés 12. hetéig végzik el műtéti úton és engedély is kell hozzá. Megterheli lelkileg az édesanyát, de már a beavatkozás napján el lehet hagyni a kórházat. Ezen kívül még kell valami?
még nem volt abortuszom, a második babámmal vagyok terhes
az véleményem az, hogy nem kell annyira az abortusz ellen lenni, terméesztesen borzasztó , mert egy életről van szó, de sztem nagyon felelőtlenség egy bizonytalan helyzetbe megszülni egy gyereket , minthogy megszülöd és nem tudod neki biztosítani a minimumot. a születés szabályozás bizonyos etnikumoknál meg kifejezetten előnyös lenne.
Volt ismerősöm, aki átesett az abortuszon, nem volt megfelelő a srác, akitől teherbe esett, el is hagyta ahogy megtudta mi a helyzet. őt nagyon megviselte , de egyedül sajnos nem tudta volna bevállalni a babát.
ez egy hatalmas nagy döntés, azt hiszem előtte elhívják beszélgetni a ,,szülőket" hogy biztos ezt akaják-e, meg kell indokolni a döntést. ebben már nem vagyok biztos
én hangsúlyoznám itt, hogy meg vannak a megfelelő módszerek a védekezésre és ezzel kéne élni ,nem pedig utóbb azon tépődni, hogy mi legyen a magzat sorsa.
a tételhez nem ajánlottak szakirodalmat?
sztem abból kellene dolgoznod, hiszen az értékelők is azokat az információkat veszik majd figyelembe.
könyvtárban is sztem találsz rengeteg infót, főleg az orvosi könyvtárban (Semmelweis)
Köszönöm a segítségeteket!
Nincs szakirodalom, mivel ez még csak az érettségi :)
De mivel szülésznő szakot jelöltem, lehet, hogy majd még faggatlak titeket! :)
Köszönöm mégegyszer!
Jah értelek:) sok sikert a tanulmányaidhoz!:)
Utolsó voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!