Légyszíves hozzáértők nézzétek meg a kombinált teszt eredményemet, mert megijedtem! Ez most mit jelent?
Papp A: 2830.00miu/L 0.55Mom
Szabad B hcg: 73.60 Ng/ml 1.97 Mom
Tarkóredő: 1.6.mm 0.97 Mom
A szűrővizsgálat eredménye negatív:
Kockázat down kórra:1:1000
Edwardsra: 1:50 000
Azt értem, hogy negatív, de nem baj az, hogy a Papp a 0.6 Mom alatt van, a szabad b Hcg meg 1.35 Mom fölött?
Mert azt olvastam, hogy az utalhat down-ra.
Amúgy 30 éves vagyok és 49 kiló.
Köszi a válaszokat
Szia!
Hát nemtom.Az enyémtől sok eltérés van:
Papp a szint:3790.00 miu/l 1.65MoM
Szabad B-hCG szint:41.0 Ng/mL 0.80MoM
Tarokredő vastagsága:1.20.mm 0.87 Mom
Nálam is hasonló eredmény született:
Papp A: 0.51 Mom
free B hcg: 1.72 Mom
TArkóredő: 1,7 mm
Szűrővizsgálat eredménye: NEGATÍV 1:824
31 éves vagyok. Nagyon sokat olvastam én is utána, mert én is nagyon megijedtem. Találtam jó tanulmányokat ezzel kapcsolatban, ahol azt írták, hogy a vérivzsgálat eredménye az AFP-hez hasonlóan nagyon sok esetben eltérhet, ezért diagnózis felállítására nem alkalmas! Csak statisztikai mérőszám. Sok fórumot olvastam ezzel kapcsolatban, ahol kismamák írták, hogy pozitív lett a tesz, 1:85 és hasonló eredményekkel és ettől függetlenül egészséges babájuk született. A párom orvos, azt mondta, ő tudja a legjobban, hogy a vérvétel eredménye egyszer ilyen, egyszer olyan, pl van egy betege, akire azt hozta ki vérvétel, hogy rákos, megvizsgálták és semmi baja nincs. Ha az UH-n minden rendben volt, akkor szerintem nincs gond, ne aggódj, vagyunk páran így ezekkel az értékekkel. Én ha még egyszer 12 hetes lennék, nem csináltatnék csak UH-t, mert az 75% megbízhatóságú, a vérvétel pedig csak 50-55%. Úgyhogy nyugi, boldog babavárást!
Kedves utolsó!
Remélem igazad van! Én össze-vissza álmodtam az éjjel, már alig mertem visszaaludni.
Te elmentél még más vizsgálatra ezek után?
Én ma elmegyek a dokimhoz, nem érdekel, hogy "kiakad" e, hogy már megint problémázok valamin.
Nekem fontos.
jaj, nagyon aranyos vagy!
És jó, hogy Te ilyen tájékozott vagy! Én is próbáltam keresni a normál referenciatartományt,m de csak azt találtam, hogy 0.6 alatt nem jó, ami nekem 0.55, a másik meg 1.35 felett, ami nekem meg 1,97, de ha úgy van ahogy írtad, hogy 0.41 és 2 Mom a határ az már jó lenne.
Azt is tudom, hogy a soványság is befolyásolja, én az vagyok, csak elég ideges típus is vagyok szóval...
Van egy 2 éves lányom, nála nem voltam ilyen teszten, ezért nem is idegeskedtem ilyenek miatt.
Esetleg azt megmondod, hol nézted a referenciatartományt vagy doki mondta neked?
Igen, az általad említett értékeket én is olvastam, de aztán találtam egy angol tanulmányt és utána még egyet, amiben elég sokminden le volt írva. Most nem találom, mert elég nehezen bukkantam rá, de kinyomtattam otthon, azt megkeresem és az alapján megpróbálok rákeresni a neten és elküldöm neked priviben.
Egyébként ha beírod a neten, hogy kombinált teszt eredmények, találsz fórumokat, ahol pozitív eredmények születtek és ott elolvashatod a tapasztalatokat. Az amniocentézis során kiderült, hogy semmi baja a babának. Sok kismamának eltérnek az eredmények, és az orvosok sem tudják megmondani az okát. Tudom, mit érzel, én is nagyon aggódtam, de szerintem nem érdemes. Ha gondolod, a 16. héten megcsináltathatsz egy integrált tesztet, de szerintem az 1:1000 nagyon jó arány! Tényleg próbálj megnyugodni, az orvostól sem fogsz megtudni többet, de ezt a két tanulmányt majd átküldöm Neked, megpróbálom még ma este. Én egy genetikussal beszéltem annak idején, de az 1:824-re is azt mondta, hogy az nem olyan rossz, ne aggódjak. Ezek az értékek nem kórosak, csak növeli a statisztikai kockázatot egy kicsit, de ennél sokkal durvább eredmények is születtek már, holott a babának semmi baja nem volt. Lehet, a Te szervezeted így működik, valószínű, az előző terhességednél is ilyen eredményeid lettek volna, ha megcsináltatod. Örülj annak, hogy akkor még ez nem volt divat :-)
Elküldöm a hivatkozást, sajnos csak az egyik anyagot találtam meg, de ez elég terjedelmes és tudományos, ami a lényeg: [link]
Remélem, meg fogod tudni nyitni. Ha esetleg nem, írd be a keresőbe: 11-13+6 hetes ultrahang. Egy pdf file, amit Kypros H. Nicolaides írt és Csapó Bence fordította. Erről rá fogsz ismerni. Olvasd át, érdemes. A 21. és 22. oldalon van diagram, ahol láthatod, hogy ezek az értékek pont az "a priori"-ba tartoznak, és csak minimálisan emeli a kockázatot. Jó olvasást! Sztem érdemes átolvasni az anyagot. Remélem, megnyugtat egy kicsit.
Köszönöm szépen, elkezdtem olvasni, még talán ma elolvasom.
Ha van még más is küldd el légyszi.
Remélem minden ok, a 13. heti ultrahangon nem mondták, hogy gond lenne, de az orrcsontról nem írtak semmit a papírra, de csak mondta volna a nő, ha gond van.
mégegyszer köszi és írj privit nyugodtan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!